Thursday, May 08, 2008

Exit Xicato

Een historisch moment: Xicato is uit ons huis vertrokken, naar een echt kantoor. Ons huis is weer van ons! Yeah. Terug van een kort bezoek aan mijn petekind en diens ouders in Duitsland kwam ik in een leeg huis aan. Nou ja, echt leeg was het natuurlijk niet, maar zo voelde het wel.

Bijna een jaar lang heeft het bedrijf hier bij ons in huis gezeten. In die tijd groeide het van 2 werknemers naar 3, en uiteindelijk naar 7. Eerst zaten de drie founders in Gerards studeerkamer (aka "The HeadQuarters"), maar toen er ook twee engineers waren aangenomen moest ook de logeerkamer eraan geloven, die vanaf toen "Research and Development" heette. In de loop van de tijd werden de twee kamers steeds voller met bureaus, printers, monitors, snoeren, servers, en onderdelen. De garage ("The Labs") stond ook tsjokvol met werkbanken, dozen, en apparatuur.
Ook de rest van het huis werd langzamerhand overgenomen door het bedrijf. De zithoek en eettafel werden voor diverse vergaderingen en solicitaties gebruikt. De gastenbadkamer was natuurlijk ook in vol gebruik. Onze koelkast stond vol met lunchpakketjes en bier, en af en toe vond ik zelfs een onderdeel in de vriezer. En elke ochtend zes autos voor de deur.

Alleen onze eigen slaapkamer was nog echt van ons, maar Gerard en ik maakten al grappen dat we waarschijnlijk op een ochtend wakker zouden worden met een LED-onderdeel tussen ons in - of misschien zelfs de CEO.

Omdat sommige mannen al rond half acht begonnen, moesten we opletten dat we niet in onze blote kont door het huis liepen (niet dat we dat nou zo vaak doen, hoor). En Gerard werkte elke avond als laatste door, want het is natuurlijk een beetje vreemd om met een bord eten voor de TV te gaan hangen als er nog kerels door je huis lopen.

Kortom, het was leuk voor een tijdje, maar ik keek wel steeds meer uit naar de verhuizing. Na veel onderhandelen was er dan eindelijk een kantoor gevonden, maar dat moest nog eerst worden opgeknapt (muurtjes verplaatst, nieuw tapijt, nieuw verfje). Ik telde echt de laatste weken af. En eindelijk, na mijn korte trip naar Duitsland, kwam ik thuis in een "leeg" huis.

No comments: