Monday, June 30, 2008

Trouwfeest Part 2

Het feest kon beginnen! Harry en Ingrid waren nu officieel getrouwd, en het was hoog tijd om dat te vieren. In plaats van de traditionele partyboerderij had het bruidspaar gekozen voor een grote tent, achter in het weiland bij Ingrids ouders thuis.Het thema van het feest was "Hollywood". Vanuit de VS hadden we wat leuke attributen meegenomen om de tent mee aan te kleden: straatnaambordjes "Sunset Blvd", "Rodeo Drive" en uiteraard "Hollywood Blvd", filmklap-hekjes, en sterren van de Walk of Fame.

We verwelkomden het kersverse stel in de feesttent met een paar pakken Uncle Ben's.
De gasten werden verwelkomd door de chauffeur, die de stretched limo had verruild voor een Segway, een gyroscopisch tweewielertje.Na het feliciteren van het bruidspaar nam iedereen plaats aan de tafels voor koffie-met-cake.
Pieter van Coolen Catering, Harry's buurman op het bedrijvenpark in Nijverdal, had een geweldig warm en koud buffet klaargemaakt.

Een vriendin van Ingrid hield een grappig toespraakje, en ondergetekende zong een lied ('t eerste couplet was een beetje vals door de zenuwen, maar dat trok gelukkig weer bij).
De avondgasten kwamen inmiddels ook binnen. Iedereen kreeg een glas met champagne voor het uitbrengen van een toost. En achter de coulissen werden geheime videowensen opgenomen voor het bruidspaar, waar de klaphekjes ook nog goed te pas kwamen!
Maar wat gebeurde er toch achter het zwarte gordijn? Ineens gingen de lichten uit en klonk er muziek van Ennio Morricone. Het doek viel, en daar stond een geheel in het zwart geklede cowboy-met-hoed, met in zijn armen zijn cow-bruid. Naast hem stond, in een gespetter van vuurpijlen, een bruidstaart van vier verdiepingen. Met een zwier zette de cowboy het geschaakte meisje op de grond en trok zijn halsdoek af. Het was (surprise!) Harry, die de taart zelf gemaakt had.
En daarna konden we allemaal lekker dansen, met op de achtergrond de foto's van een onvergetelijke dag.

Rest me nog een heel groot compliment te geven aan Carla, een geweldige ceremoniemeester! Bedankt voor een vlekkeloos verlopen dag!


Wednesday, June 11, 2008

Trouwfeest part 1

Harry en Ingrid zijn getrouwd!

Gerards broer had vorig jaar op romantische wijze zijn vriendin ten huwelijk gevraagd: hij kwam aanrijden op een paard, stapte af, hond Axel bracht een ring, Harry ging op zijn knie zitten, en popped the question. Ingrid kon uiteraard alleen maar "ja" zeggen! En 16 mei 2008 was dan eindelijk de grote dag. Weer een goede reden voor ons om naar Nederland te vliegen!

Het was twee weken prachtig weer geweest in Nederland, en alles was prachtig groen en lush toen we op Schiphol aankwamen. Na een nachtje slapen in Gouda bij mijn ouders reden we naar Harry en Ingrid in Nijverdal. Normaliter slapen we bij hen thuis, maar dat leek ons deze keer een beetje raar. Daarom sliepen we twee nachten in Hotel de Uitkijk in Hellendoorn. Gerard en ik waren die dag (15 mei) zelf 10 jaar getrouwd, dus we hadden ons eigen feestje! We hebben samen een heerlijk aspergemenu gegeten, buiten op het terras. Het was inmiddels helaas gaan regenen en onweren (het kan niet lang goed gaan in Nederland), maar we zaten lekker droog onder een afdak met verwarmingselement, en konden genieten van een prachtig onweer.

De volgende dag, de trouwdag, kwam de regen nog steeds met bakken uit de hemel. De bruidegom arriveerde in de stromende regen, maar wel geheel in stijl: in een witte stretched limo.

Ingrid kwam in haar prachtige jurk de trap af en kreeg van Harry haar bruidsboeket.

We aten allemaal een broodje en de Irma, de fotografe maakte een mooie foto met een spiegel. Ik heb snel ook een foto gemaakt.

Na de broodjes ging het bruidspaar met de fotografe in de limo om de officiele foto's te maken. En ik mocht mee! Dat was erg leuk, want ik had nog nooit in zo'n lange auto gezeten. Er stond champagne en bier klaar en zelfs een schaaltje borrelnootjes!

Het regende nog steeds, maar de chauffeur wist toch een paar mooie plekjes te vinden voor de fotoshoot. En fotografe Irma had erg leuke ideeen voor mooie poses, dus het werden prachtige shots.

Het bruidspaar ging ook nog op een balkon boven een restaurant staan. Beneden stond een groep fietsers (in kletsnatte regenpakken) en Harry en Ingrid werden door de hele club toegezongen als waren ze Alex en Maxima.
Tegen de tijd dat we naar het stadhuis reden werd het zowaar droog! Na wat parkeerperikelen bij het Nijverdalse gemeentehuis (heeft onze huurauto wel een parkeerschijf?) konden we allemaal een erehaag maken om het bruidspaar naar binnen te verwelkomen.
De dienst was in een soort "grot", waar ruim plek was voor alle vrienden en familie.
De ambtenaar van de burgelijke stand is een goede vriendin van Ingrid, en ze gaf met haar leuke toespraak de dienst een heel persoonlijke sfeer.
De ringen pasten gelukkig ook (op de pink). Harry had de oude trouwring van zijn overleden moeder laten vermaken, en draagt die nu als teken van zijn nieuwe liefde!Gerard en ik waren getuigen, samen met Ingrids moeder, en dus moesten we de bruidsakte tekenen. Wat een eer om dat te mogen doen! Ziet Gerard er niet mooi uit?
Daarna mochten we allemaal op de trappen van het gemeentehuis poseren voor de statiefoto's.


En daarna reden we met zijn allen richting het huis van Ingrids ouders, waar het feest kon beginnen!