Sunday, November 05, 2006

Halloween 2006

Alweer een Halloween achter de rug! Nummer 5 alweer, want we kwamen 5 jaar geleden, een paar dagen voor Halloween, aan in de VS.

We zijn dan ook inmiddels ervaren Halloween vierders. We hadden ons huis weer gedecoreerd met spinnenweb en spinnen (ik durfde weer nauwelijks naar binnen!), ik weet precies welke pompoenen je moet kopen en hoe je ze moet snijden, en we hadden een flinke zak snoep in huis.

Dit jaar had ik eerst een Pumpkin carving party bij mijn oud-collega Cleber in San Jose, het weekend voor Halloween. Ik had me aangekleed als heks, hetzelfde kostuum dat ik al vele malen aan heb gehad. Dit keer had ik mijn gezicht wit gemaakt, en mijn ogen en lippen goed zwart, en ik had ook een zwarte pruik op. De outfit was overtuigend genoeg, want toen het anderhalf jaar oude zoontje van Cleber me zag, zette hij het op een schreeuwen en hield de hele avond niet op. Mission Accomplished.

Cleber’s parties hebben altijd veel leuke en gekke mensen te gast, en vanavond was geen uitzondering. Er waren vier Braziliaanse heren verkleed als “Sex in The City” dames. En ondanks de harige benen en baarden zag het er zeer overtuigend uit. Ze konden zelfs een dansje maken op hun naaldhakjes. Er waren ook wat andere oud-VA collega’s, en ik heb gezellig bij kunnen kletsen. Op de onderstaande foto's ben ik dus de heks (met de oranje beker).


Op Halloween zelf besloot ik verkleed naar mijn werk te gaan. Ik had me opgemaakt als Goth Girl, dus bleek gezicht, zwarte lippen, donkere oogschaduw, en de zwarte piekhaar-pruik. Ik had zwarte kleren aan, riem met metalen noppen om mijn heupen en zwarte laarzen. Ik was bijna bang voor mezelf.

Toen ik op mijn werk kwam, bleek ik de enige van de hele verdieping die verkleed was. Ik was blij dat ik niet als heks was gegaan, want de heksenmuts en lange jurk zouden toch niet erg praktisch geweest zijn bij het laden van een gelletje, of het pipetteren van je PCR. Het was al moeilijk genoeg om mijn lange zwarte pruik niet in de gelbak te laten hangen!

’s Avonds hadden we een paar vrienden op bezoek, Nederlanders Gon en Bob, en Saskia en Claudia, en mijn Duitse collega Tina. Ze hadden allemaal gemeen dat ze recent hier zijn komen wonen, en dat ze op een appartement wonen. We wilden ze graag laten zien hoe Halloween gevierd wordt, en we krijgen altijd veel kinderen aan de deur.

We kregen er inderdaad heel wat, een stuk of 50 in totaal. Meestal komen ze in groepen. Altijd erg vertederend, vooral die kleintjes in hun lieve beren- en leeuwenkostuumpjes. Maar toen ze ineens 7 enthousiaste volwassenen op zich af zagen komen, renden ze hard weg!

Tussen de Trick or Treaters in hebben we gegeten (pompoensoep, pompoenbrood, zalm, salade, appeltaart) en pompoenen gesneden. Het resultaat mag er zijn! Van links naar rechts: het Wasbeertje, door Saskia en Claudia; Frightened Face door Gon en Bob, Halloween Hat door Tina, en Scary Spider, door Elies.Hier is nog een link naar de pagina van Saskia en Claudia, over deze avond. Ze hebben ook een heel schattige foto's van een paar kindjes.

2 comments:

Anonymous said...

Ik weet dat je van alternatieve muziek houdt, maar die goth look gaat wel ver.

Anonymous said...

Goeien dag als eb=nige verkleed op je werk, zou ik niet durven maar misschien heb je een trend gezet voor volgend jaar.