Tuesday, November 14, 2006

Parametalmol

Vorige week stond er op CNN een bericht over een “recall” actie van Perrigo, een farmaceutisch bedrijf. In acetaminophen-pilletjes waren metaalsplinters aangetroffen. De metaaldeeltjes zijn niet giftig, maar ze kunnen wel je mond of darmen beschadigen, dus de fabrikant had besloten om alle pillen van de plank af te halen. Acetaminophen is de Amerikaanse naam voor Paracetamol (pijnstiller).

Eerst nam ik het bericht voor kennisgeving aan, omdat de fabrikant mij niet bekend voorkwam, maar toen las ik dat Perrigo veel huismerken voor supermarkten en drogisterijen maakt. Ik dook toch even mijn medicijnkastje in, waar ik een potje Acetaminophen van de Safeway bleek te hebben. Gauw het batch-nummer gecontroleerd - het zou toch niet?

Maar jawel hoor! ik had een metaalsplinter-potje. Aarrrrrchhh..... Ik had het potje al half opgevroten, dus ik voelde me opeens niet zo lekker meer. Gelukkig las ik dat de fabrikant 70 miljoen pillen door de metaaldetector hadden gehaald en dat er "maar" 200 pillen metaalsplinters hadden. Maar hoeveel metaal moet er wel niet een in pilletje zitten om de detector te laten afgaan? Ik heb mijn potje dus maar snel ingewisseld bij de Safeway. Nu maar hopen dat ik niet ga roesten.

8 comments:

De Bauermannetjes said...

Hoi Elies,
Ik woon sinds 2 weken in Amerika (Pleasanton) en heb je gevonden via "Nederlanders in the Bay Area". Natuurlijk willen wij Sinterklaas vieren en ontmoeten. Ik heb gezien op je weglog dat jij daar meer van weet. Kunnen mensen die (nog niet) op de nederlandse school zitten daar ook aan mee doen?

Groetjes Mirjam

Gertjan Laurenssen said...

Ik had al zo mijn twijfels bij die amerikanen die dagelijks paracetamol slikken om gezond te blijven! Wat zouden al die dagelijkse kleine metaalsplitertjes bij elkaar ...?
Ach, toe ik jullie in mei bezocht, zagen jullie er gezond uit dus het zal allemaal wel meevallen.

Anonymous said...

Nou daar ben je dan klaar mee, ik zou er ziek van worden om het te weten. Moet je daavoor geen pilletje innemen.
Ok dit was pure onzin ik weet het.

Anonymous said...

Het is inderdaad te hopen dat je "goede" pillen had, maar ik kan me voorstellen dat je er wel even de rillingen van krijgt.

gr Petra van Dijk

Anonymous said...

Ik kan me voorstellen dat je er wel even de rillingen van krijgt als je dat potje al half leeg hebt.

Gelukkig is de kans op "metaalpillen" klein

Gr Petra van Dijk

Anonymous said...

Kan me voorstellen dat je er wel even de rillingen van kreeg. Als je zo'n potje al half leeg hebt. Gelukkig dat er "maar weinig" van die metaalpillen zijn gevonden
Gr Petra

Anonymous said...

Sorry, Mijn PC gaf aan dat het commentaar niet geplaats kon worden dus heb ik het nog een paar keer geprobeert.......

Anonymous said...

Ik heb mijn Sunmark potje gecheckt en natuurlijk is die batch van mij ook niet goed. Kan je dat gewoon bij je drugstore terugbrengen?