Sunday, April 22, 2007

Craigs List

Vandaag zijn we aan het opruimen geslagen. Gerard wil zijn studeerkamer gaan verbouwen. We hebben vorige week laminaat gekocht, er komt een nieuw verfje op de muren, en hij wil nieuwe boekenkasten en een nieuw bureau.

Het was dus tijd voor een flinke opruiming. Van het een kwam het ander en al gauw was ons hele huis een puinhoop met dozen, rommel, vuilniszakken. Wat doe je met al die troep? Dat zet je dus op craigslist.org. Dat is een hele handige website, ooit begonnen hier in de San Francisco regio, maar nu ook actief in heel veel andere steden. Je kunt er spullen te koop op zetten, kamers te huur, huizen onderhuren, relaties zoeken, of diensten aanbieden. Er is ook een afdeling "free stuff" , en daar zet ik altijd mijn spulletjes op.

Het gaat echt zeer efficient. Ik maak eerst een paar foto's van het ding waar ik van afwil, en maak een beschrijving op de website. Eerlijk vermelden als er krasjes opzitten of dingen het niet doen. "But hey - it's free", zet ik er altijd bij. Ik schrijf vervolgens dat het item op onze oprit staat, met het adres erbij. Telefoonnummer of email zet ik er nooit in, want anders krijg je toch teveel vragen, of mensen die beloven te komen, maar nooit opdagen. Daarna druk je op "post" en het staat op internet.

En het werkt tot nu toe altijd. Meestal komt er binnen een uur een truck voorrijden, en laden de mensen het in. Soms help ik mee, en altijd zijn het aardige mensen die er erg blij mee zijn! Kennelijk zijn er een heleboel mensen die de hele dag deze advertenties lezen.

Vorige week zijn we onze oude boekenkast kwijtgeraakt, en vandaag ging het helemaal lekker: letterbakken, kussens, schuifdeuren, verzameling glaswerk, en een kamerscherm. Allemaal binnen het uur weg! Geweldig, scheelt een hoop gedoe en er zijn weer anderen blij mee.

De mevrouw van de letterbakken was het leukst. Ze vond het zo geweldig, want haar dochtertje verzamelde allerlei miniatuurtjes, en die was al tijden op zoek naar zo'n ding. De glimlach op haar gezicht en onze bijna lege studeerkamer zijn echt de moeite waard.

No comments: