Wednesday, May 30, 2007

Office Remodel

In verband met Gerards nieuwe job (hij gaat een start-up beginnen) moest ook onze studeerkamer eens grondig onderhanden genomen worden. De start-up gaat immers straks vanuit ons huis plaatsvinden, dus het oude kantoor kon echt niet meer.

Eerst moest alles uit de kamer, en dat was een hele hoop. De boekenkast leeg, twee bureaus eruit, de schildpadden weg. Wat een troep hadden we in de loop van 5 jaar in die kamer gestouwd! Alles ging in dozen naar de garage. Planken werden van de muur geschroefd, en de lampen moesten van het plafond. Dit is de kamer zoals hij er eerst uitzag:Toen het meeste spul uit de kamer weg was, konden we beginnen met het tapijt weg te halen. Onder het tapijt bleken zeil-tegeltjes te zitten. We hadden al via de Eichler website gelezen dat deze tegeltjes waarschijnlijk asbest bevatten. Mondkappen op dus. Gelukkig wipten de tegeltjes heel gemakkelijk van de vloer af.Daarna begon het smerigste karwei: het weghalen van de mastic, de lijm waarmee de tegeltjes op het beton waren geplakt. Vanwege de zwarte kleur en de waarschuwingen van andere Eichler bezitters namen we aan dat hier zeker asbest in zat. Mondkappen weer op, en de vloer nathouden met lijm-afbijt. Daarna alles bij elkaar dweilen en absorberen in kattegrit. Gelukkig accepteert de gemeente Sunnyvale asbest afval!
De volgende stap was het verven van de muren en plafond. Eerst natuurlijk gaatjes vullen en alles afplakken. Daarna ging Gerard met de spray-painter aan de slag. Dit is min of meer zoals Mr. Bean zijn kamer verft: alles zit onder. Het is slechts 10 min werk om plafond en muren te doen (en vervolgens een uur om het apparaat schoon te maken!).Twee muren wilden we in een contrasterende kleur hebben: chocoladebruin. Dat heb ik maar met de roller gedaan.....En tenslotte heeft Gerard laminaat gelegd. Het was even puzzelen, want het was voor hem de eerste keer, maar toen had hij de slag te pakken, en in een paar uur lag het erin! We hadden een mooie donkere vloer uitgekozen.
We zijn heel erg tevreden over het resultaat. Er moet nog wel het een en ander gebeuren, en de ruimte lijkt natuurlijk heerlijk leeg, maar we hebben nog steeds een garage vol boeken en andere spulletjes. Een deel daarvan moet natuurlijk weer terug!
Maar vooralsnog is het een heel andere ruimte geworden. Hier gaat het straks allemaal gebeuren. Misschien wordt deze kamer ooit nog eens net zo beroemd als de garage van Hewlett Packard!

3 comments:

Unknown said...

ik heb het al eens eerder gezegd, mocht het allemaal niet lukken in de overigens fantastische werkkamer dan kunnen jullie leven van het schrijven van boeken, wat een heerlijk verhaal weer! In geval het wel wat wordt (big change) dan hoop ik dat je je herinnerd wie je vrienden zijn,
succes! Caroline

Unknown said...

Hoi Elies,

Ben het met 'caatje' eens. Vooral zo'n verwijzing naar hoe Mr.Bean bezig is (met verf) maakt dat we Gerard weer helemaal voor ons zien :-)
Ziet er fraai uit!
We moesten de kamer maar weer eens 'live' bewonderen binnenkort...

Groetjes,
Pieter.

Gertjan Laurenssen said...

Nu nog een led-display met het bedrijfslogo naast de voordeur en dan is het new-office helemaal compleet. Veel succes met de opstart.