Saturday, June 09, 2007

Marfa, David en oom Leen in San Francisco

De tweede week van juni kregen we weer bezoek uit Nederland. Dit keer kwamen Marfa, een (ex-)collega van mij uit Nieuwegein, met haar zoon David en oom Leen. Marfa had een conferentie in San Jose, maar ze wilde eerst nog een rondreis maken door de Southwest.

Uiteraard nam ik (Gerard bleef thuis werken) ze de eerste dag mee naar San Francisco. We deden min of meer hetzelfde rondje als met Frans en Willy (zie twee posts geleden) want het blijft toch een fantastische stad. Hier zien jullie Marfa en Oom Leen op Twin Peaks. Het was wel een beetje winderig, maar het uitzicht was weer erg fraai.
Onze tweede stop was de Victoriaanse huizen aan Alamo Square. Oom Leen en David poseren hier voor de zog. painted ladies.En dan natuurlijk de Golden Gate brug. De Tom Tom bracht ons kris kras door de stad naar de geheime, gratis parkeerplaats.Terwijl we over de brug liepen en al bij de eerste pijler waren aangekomen, kwam er een stoet dames in roze kleren voorbij gelopen. Kennelijk was het een vredesdemonstratie, of iets tegen Bush of zo. Het was niet helemaal duidelijk. De 10 dames werden begeleid door minstens 20 politieagenten , wat een vreemde combinatie en verhouding was. Daarna wilde oom Leen heel graag weten wat er achter het deurtje in de pijler zat!
Weer veilig op de vaste wal hebben we broodjes gekocht en heerlijk gepicknick'd met uitzicht op de brug.Vervolgens reden we naar de bochtigste straat van San Francisco, Lombard Street. Eerst liepen we hem op en neer, daarna reed ik hem zelf. Het was voor mij de eerste keer (normaliter doet Gerard dit soort kunstjes), dus flink zweten op de steile helling, hoor!

Nadat we in het centrum in een parkeergarage hadden geparkeerd, wilden we met de cable car wel een ritje maken. We stonden 10 min in de rij toen ze omriepen dat er een storing was. Dus liepen we de Macy's op Union Square maar in. Bovenin het warenhuis zit de Cheesecake Factory waar hippe jongens en meisjes ons voorzagen van koffie en twee heerlijke stukken cheesecake! Vanaf het terras hadden we bovendien een prachtig uitzicht op Union Square (de tweede foto is door de letters van Macy's heengenomen).
Toen we weer beneden waren, bleek de cable car het ook weer te doen. Dus zaten we even later alle vier in de car op weg naar Fisherman's Wharf. David en Oom Leen hadden een paal te pakken gekregen, en mochten lekker hangen!

Op Fisherman's Wharf was het lekker druk met straatartiesten en muzikanten. We bleven een tijdje staan kijken naar een jongen die met verfspuiten en stukjes karton de prachtigste SciFi landschappen wist te maken. En aan het eind van Pier 39 lagen er nog genoeg zeeleeuwen voor de toeristen.
We namen de historische streetcar langs Embarcadero en reden naar de Ferry Building, op zoek naar een restaurant. Helaas bleek bijna alles al dicht, en de wachttijd bij de Slanted Door (een fancy Vietnamees restaurant) was anderhalf uur. Dus liepen we maar naar China town. Daar hadden we een heerlijk diner met uitzicht op de lichtjes van de stad.

No comments: