Sunday, August 19, 2007

Mountain Winery

Op slechts 20 minuten rijden van ons huis bevindt zich de Mountain Winery, een wijnhuis annex restaurant annex feestlocatie. Elke zomer wordt hier een reeks concerten gegeven in het kleine openluchttheater. Het zijn meestal wat oudere bands, zoals de Beach Boys, Lyle Lovett en Heart. Maar voor ons 40ers zit er elk jaar toch wel wat leuks bij. Dit jaar hebben we kaartjes kunnen kopen voor Tears For Fears, Crowded House en Lewis Black.Het concert van Tears For Fears (bekend van hun grote hit Shout) was een maand geleden op een donderdagavond. Gerard en ik gingen samen met Rita (van de toneelclub en een grote TFF fan) en haar man René.

De winery ligt heel mooi in de heuvels van Saratoga, en via een smalle kronkelweg rijd je steeds hoger, langs wijnvaten en wijnranken, tot je bij de parkeerplaats van de winery komt. Het uitzicht op Silicon Valley is prachtig.

Bij de toegang worden alle tassen gecontroleerd, want wee je gebeente als je je eigen fles wijn meeneemt. Niks two-buck-chuck van de Trader Joe's, nee, je moet hun $32 dollar flessen kopen.Het concert zelf viel een beetje tegen. De Tears For Fears mannen zongen nogal vals, en alleen bij de grote hits kwam het publiek wat los. Het voorprogramma, Gary Jules, was eigenlijk veel beter. Hij was een singer/songwriter, gewoon een man-en-zijn-gitaar, maar hij had een goede stem, mooie liedjes, en grappige verhalen. Gary zong een hele mooie uitvoering van Mad World, een nummer van Tears For Fears, bekend uit de film Donnie Darko. Gary's uitvoering was een stuk leuker dan die van Tears for Fears zelf! Rita en ik hebben gelijk allebei een CD van Gary Jules gekocht, met handtekening!Gisteren zijn Gerard en ik voor de tweede keer naar de Mountain Winery gegaan, dit keer samen met Gon en Bob naar een uitvoering van Lewis Black. Dit is een stand-up comedian die regelmatig in The Daily Show van Jon Stewart verschijnt. Lewis gebruikt graag het woord f*ck, dus niet geschikt voor tere zieltjes, en gisteravond was daarop geen uitzondering. Maar we hebben geweldig genoten en gelachen!


1 comment:

Anonymous said...

Zo te zien verwachten ze heel veel gasten.Groetjes vanuit NL, en heb je gevonden via wereldexpat.