Wednesday, December 05, 2007

Sinterklaas 2007

Ook dit jaar heeft de Sint weer een bezoek kunnen brengen aan de Bay Area. Dit jaar had hij iets minder tijd dan andere jaren, en kon hij dus iets minder kindjes bezoeken, maar het werd toch een groot feest.In een huiskamer in Fremont zaten de kinderen natuurlijk in grote spanning te wachten. Zou het dit jaar allemaal goed gaan? Opeens werd er hard op de deur geklopt. Een Piet-Zonder-Veer, gekleed in een blauw en roze pak, kwam binnen. De Pietpiet in zijn handen vertelde hem dat hij zijn bestemming had bereikt! En ja hoor, de kinderen zaten al klaar. Heel goed, daar moest hij dus de tekeningen en de wortel aan geven. En dan kwam hij graag ook de cadeautjes ophalen. Maar wat was dat nu? De kinderen hadden helemaal geen cadeautjes! Domme Piet. Hij was ook maar een Piet-Zonder-Veer, hij moest het allemaal nog leren.Gelukkig kwamen al snel Sinterklaas, de Hoofdpiet (in het geel) en een andere Piet-Zonder-Veer (in het groen) binnen, en kon het feest beginnen. De kinderen mochten allemaal bij Sinterklaas komen, die natuurlijk precies wist wat ze het afgelopen jaar gedaan hadden.

Maar de Pieten-Zonder-Veer waren heel verdrietig. Ze mochten geen snoepgoed uitdelen, want ze hadden nog geen veer.

Gelukkig mochten de Pieten-Zonder-Veer een paar proefjes doen om hun felbegeerde veer te verdienen. Ze moesten over het dak lopen, een liedje zingen, een cadeautje door de schoorsteen gooien, en op hun handen staan.

De kinderen moesten af en toe helpen, want de Pieten moesten nog zoveel leren. Maar eindelijk kregen ze dan hun Pietendiploma en hun veer! En de kinderen kregen allemaal een cadeautje. Zo kwam het toch nog allemaal goed.

1 comment:

Anonymous said...

Nou ookal had ie weinig tijd, hij is wel langs geweest. In ieder geval hij is een (vriend voor jong en oud) waar je ook ter wereld woont.Idee sint en pieten komen is een spannende gebeurtennis.

http://ibloghurt.wordpress.com