Saturday, March 29, 2008

Massage

Op aanraden van mijn broer en schoonzus ben ik vorige week naar hun massage-mevrouw gegaan voor een behandeling van mijn voet. De eerste weken moest ik er niet aan denken dat er ook maar iemand aan mijn voet zou zitten, maar eindelijk was ik zo ver.

Dit was mijn eerste echte massage, en ik vond het best spannend om er heen te gaan. Het deed best zeer, vooral mijn enkel en mijn onderbeen, want de spieren daar waren in de afgelopen weken natuurlijk heel vreemd gebruikt. De mevrouw had gelukkig veel ervaring met dit soort blessures. Af en toe voelde het alsof mijn voet af zou breken, maar geleidelijk begonnen alle botjes weer op hun goede plaats te vallen.

De mevrouw maakte ook gebruik van gladde vulkanische stenen, die opgewarmd werden in een waterbad. Dat luistert heel nauw, want je wilt natuurlijk niet dat je klanten brandwonden krijgen. De stenen voelden heel erg heet, maar na een paar seconden wordt het aangenamer. Na een paar minuten zijn je spieren warm en ontspannen, en worden de stenen gebruikt om je spieren te masseren.De massage duurde bijna twee uur, en alles kwam aan de beurt, rug, schouders, armen, nek. Heerlijk. Die avond liep ik weer een stuk beter.

1 comment:

Unknown said...

Hi Elies,

Nu ben je zeker wel verkocht he? Wat een heerlijke massage heb je ondergaan, ik heb jaloers mee zitten lezen. Vanaf mijn 40 ste ben ik een fervente liefhebber van massages en alles waarmee je je lichaam kunt verwennen. Ga geregeld naar de sauna, ook zo lekker. Doorgaan dus, ook als je nergens last van hebt!
groetjes, Caroline