Thursday, May 08, 2008

De Zaak

Welkom op De Zaak. Op veler verzoek neem ik u graag mee op een kleine rondleiding in het nieuwe onderkomen van Xicato. Het bedrijf zit sinds drie weken aan Stevens Creek Boulevard in San Jose, een drukke straat met heel veel auto-dealerships en een heel veelbelovend LED StartUp bedrijf.

Voordat je nu denkt: nou, die zijn ook snel groot geworden, moet ik toch even erbij vertellen dat Xicato (nog?) niet het hele gebouw huurt, maar slechts een ruimte op de eerste etage. Die heet hier in de VS de second floor, wat vast tot grappige vergissingen gaat leiden.

De bedrijfsnaam staat met mooie letters op het bord voor de deur, samen met de namen van de andere bedrijven die hier ruimtes huren. De Xicato naam springt er echt uit, omdat ze hun eigen font mochten gebruiken.Als je binnenkomt, word je niet begroet door een standaard secretaresse, maar door een lime-groene bank. Kom je al in de StartUp stemmming?De gloedje nieuwe cubicles (drie dagen oud) bieden plaats aan groepjes van 3-4 mensen. Gezelliger dan de standaard 1 persoonshokjes. En de mooiste plek is voor de CTO! De meeste plekken zijn nog leeg, maar Xicato is hard op zoek naar nieuwe werknemers.

Achterin de ruimte is er een conferentiekamer en een keukentje. Er staat een Nespresso machine, een afwasmachine, en een koelkast gevuld met jus voor de CTO, en bier voor alle anderen.

En dan is er natuurlijk het Heilige Der Heiligen: de Donkere Kamer. Zoals het een echte dark room betaamt, gebeuren hier hele spannende dingen. Helaas mag ik er niet te veel over verklappen, want de concurrentie leest misschien wel mee. Maar de muren en vloer zijn zwart. Er staan vreemde machines, waaronder een grote blauwe bal. Zij die het weten kunnen, noemen het de Integrating Sphere. Maar voor ons dreuzels is het gewoon een blauwe globe waarop iemand vergeten heeft de continenten te plakken.

Sommige objecten komen me trouwens vaag bekend voor. Zag ik die niet ooit eens op een microbiologie lab op Stanford?

That's all folks. If I'll show you more, I'd have to kill you.

5 comments:

Anonymous said...

Complimenten! Ziet er uitstekend uit. En natuurlijk ook schitterend dat de logeerkamer in Sunnyvale weer in ere hersteld kan worden. Dat biedt opties ;-)

Gertjan Laurenssen said...

Leuk dat er nu een nieuw kantoor is. Dat zal weer wat rust in huize Harbers geven. Ik bel jullie weer op om bij te praten las ik terug ben van vaknatie in Jordanie.

Gertjan

Unknown said...

Badankt voor de rondleiding door de nieuwe Zaak.. gefeliciteerd met weer een nieuwe mijlpaal. Groetjes uit een heeeeel zonnig Holland,
liefs, Caroline

Unknown said...

Gefeliciteerd met De Zaak! Ziet er inderdaad fraai uit! De megajerrycan Jus komt ons bekend voor :-) Leest Elies soms toevallig wel eens op deze site: http://ruler-of-al.livejournal.com/
Groetjes van Pieter & Heidrun

de afzender van dit bericht. said...
This comment has been removed by a blog administrator.