Wednesday, June 11, 2008

Trouwfeest part 1

Harry en Ingrid zijn getrouwd!

Gerards broer had vorig jaar op romantische wijze zijn vriendin ten huwelijk gevraagd: hij kwam aanrijden op een paard, stapte af, hond Axel bracht een ring, Harry ging op zijn knie zitten, en popped the question. Ingrid kon uiteraard alleen maar "ja" zeggen! En 16 mei 2008 was dan eindelijk de grote dag. Weer een goede reden voor ons om naar Nederland te vliegen!

Het was twee weken prachtig weer geweest in Nederland, en alles was prachtig groen en lush toen we op Schiphol aankwamen. Na een nachtje slapen in Gouda bij mijn ouders reden we naar Harry en Ingrid in Nijverdal. Normaliter slapen we bij hen thuis, maar dat leek ons deze keer een beetje raar. Daarom sliepen we twee nachten in Hotel de Uitkijk in Hellendoorn. Gerard en ik waren die dag (15 mei) zelf 10 jaar getrouwd, dus we hadden ons eigen feestje! We hebben samen een heerlijk aspergemenu gegeten, buiten op het terras. Het was inmiddels helaas gaan regenen en onweren (het kan niet lang goed gaan in Nederland), maar we zaten lekker droog onder een afdak met verwarmingselement, en konden genieten van een prachtig onweer.

De volgende dag, de trouwdag, kwam de regen nog steeds met bakken uit de hemel. De bruidegom arriveerde in de stromende regen, maar wel geheel in stijl: in een witte stretched limo.

Ingrid kwam in haar prachtige jurk de trap af en kreeg van Harry haar bruidsboeket.

We aten allemaal een broodje en de Irma, de fotografe maakte een mooie foto met een spiegel. Ik heb snel ook een foto gemaakt.

Na de broodjes ging het bruidspaar met de fotografe in de limo om de officiele foto's te maken. En ik mocht mee! Dat was erg leuk, want ik had nog nooit in zo'n lange auto gezeten. Er stond champagne en bier klaar en zelfs een schaaltje borrelnootjes!

Het regende nog steeds, maar de chauffeur wist toch een paar mooie plekjes te vinden voor de fotoshoot. En fotografe Irma had erg leuke ideeen voor mooie poses, dus het werden prachtige shots.

Het bruidspaar ging ook nog op een balkon boven een restaurant staan. Beneden stond een groep fietsers (in kletsnatte regenpakken) en Harry en Ingrid werden door de hele club toegezongen als waren ze Alex en Maxima.
Tegen de tijd dat we naar het stadhuis reden werd het zowaar droog! Na wat parkeerperikelen bij het Nijverdalse gemeentehuis (heeft onze huurauto wel een parkeerschijf?) konden we allemaal een erehaag maken om het bruidspaar naar binnen te verwelkomen.
De dienst was in een soort "grot", waar ruim plek was voor alle vrienden en familie.
De ambtenaar van de burgelijke stand is een goede vriendin van Ingrid, en ze gaf met haar leuke toespraak de dienst een heel persoonlijke sfeer.
De ringen pasten gelukkig ook (op de pink). Harry had de oude trouwring van zijn overleden moeder laten vermaken, en draagt die nu als teken van zijn nieuwe liefde!Gerard en ik waren getuigen, samen met Ingrids moeder, en dus moesten we de bruidsakte tekenen. Wat een eer om dat te mogen doen! Ziet Gerard er niet mooi uit?
Daarna mochten we allemaal op de trappen van het gemeentehuis poseren voor de statiefoto's.


En daarna reden we met zijn allen richting het huis van Ingrids ouders, waar het feest kon beginnen!


1 comment:

Unknown said...

hoi Elies,
wat leuk, weer een berichtje op je blog en ik heb genoten. Je ziet er goed uit!!! Jammer dat het nu net die dag moest regenen. Het is namelijk al weken zomer in holland en zelfs wij kijken uit naar af en toe een bui om de tuin weer wat op te frissen.
Liefs uit Groningen, Caroline