Sunday, August 31, 2008

China Chili

Op Renu's verjaardag zijn we met zijn allen (zus Charlot, over uit NL, en broer Arjan die hier woont, en aanhang en kids) uit eten geweest bij China Chili. Dat is een lekker restaurant in Fremont. Een Chinees restaurant hier in de VS is heel anders dan de "Chinees" in Nederland. Hier vind je geen Koe Loe Yuk of Babi Pangang, maar wel heerlijke gerechten zoals Sweet 'N Sour Pork, Honey Pecan Prawns, of Kung Pao Chicken.

China Chili is beroemd binnen onze familie omdat ze van die ronde draaischijven hebben in het midden van de tafel. Zo kun je met een welgemikte draai heel snel je favoriete schaal voor je hebben staan, terwijl je tegelijkertijd drie waterglazen omstoot.

Pa en Ma thuis in Nederland hadden Charlotte een mooie envelop-met-inhoud meegegeven, zodat we een heerlijke avond hadden bij de Chinees. Dank je wel, Han en Ellen!En als toetje gingen we een ijsje halen bij de Cold Stone Creamery. Dat is ijs eten op zijn Amerikaans. Ze hebben drie formaten bakjes: Like It, Love It, en Gotta Have It (de grootste). Maar zelfs voor een grote ijsliefhebber zoals ik, is de "Like It" groot genoeg.

Je kunt hier een ijsje zelf samenstellen, of er eentje uit de menulijst nemen. Alle ingredienten, de verschillende smaken ijs, vruchten, en de Mix-Ins (M&Ms, gummibeertjes, nootjes, etc.) worden op een ijskoude steen door elkaar gemixt. Hence the name. Mijn favoriet is de Cheesecake Fantasy, maar er zijn ook geweldig leuke andere creaties met grappige namen zoals "Berry Berry Berry Good", "Cookie Doughn't You Want Some", en "The Pie Who Loved Me". Maar ach, het is hier allemaal lekker!
En als je hier een fooi in het fooienpotje gooit, gaan de ijsscheppers een leuk liedje zingen!

No comments: