Sunday, February 01, 2009

2009

Na ons sneeuwavontuur kwam Gerard me ergens halverwege oppikken. We gingen naar onze vrienden in Groveland, om daar oud en nieuw te vieren. Mijn overdracht van auto 1 (Arnold --> Fremont) naar auto 2 (Sunnyvale --> Groveland) ging wonderbaarlijk goed, mede dankzij Garmin, Google en TomTom. Gerard hoefde maar 5 minuten op mij te wachten; genoeg om een kop koffie te bestellen, en daar kwamen wij al aanrijden.

Onze vrienden Joke en Herman hadden hun huis gezellig versierd met een grote kerstboom en allerlei kerst accessoires. Joke had zelfs een hele opstelling van een sneeuwlandschap met kleine huisjes en lampjes gemaakt, op de keukenbar.
We werden verwelkomd met een heerlijk diner met Cherries Jubilee als dessert. Dat bleek een gerecht met kersen, drank en vuur te zijn, en dat is natuurlijk altijd feest.
De volgende dag was het oudejaarsdag. We brachten de dag rustig door met het lezen van de krant, een blokje om wandelen, en het maken van appelflappen en deviled eggs (gevulde eieren).

's Avonds hadden J&H een paar vrienden uitgenodigd. Twee van de dames waren ook van Nederlandse afkomst, en eentje had oliebollen gebakken! We speelden een gezellige spelletje (LCR, Left-Center-Right), een lekker makkelijk spel, waar we een hoop lol mee hadden.

Om 9 uur 's avonds keken we met zijn allen naar de "dropping of the ball" op Times Square in New York, waar het al middernacht was. De champagne ging open, er werd geproost, en iedereen ging daarna naar huis. Tja, zo gaat dat hier. In New York was het al 2009 en waarom zouden we dan nog langer opblijven.

Maar wij hebben het wel tot middernacht volgehouden. Konden we lekker nog een keer champagne drinken!

Gerard en ik wensen jullie allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar! We starten dit jaar hier goed met een nieuwe president, dus we hopen dat het allemaal goed gaat komen.

No comments: