Sunday, February 01, 2009

Sneeuw

Dit jaar bleven we met de kerst in California (misschien volgend jaar weer naar Nederland?). Tweede kerstdag ging ik met mijn broer + gezin, en een bevriend stel met twee kinderen naar Arnold. Dat is een klein plaatsje in de Sierra Nevada, op ruim 3 uur rijden hier vandaan. Daar hadden we een vakantiehuisje gehuurd. Gerard ging niet mee, want hij moest tussen kerst en nieuwjaar werken. Ah! The joys of running a startup.

Tot onze grote blijdschap lag er volop sneeuw in Arnold. Maar toen de auto halverwege de oprit begon terug te glijden, sloeg dat snel om in lichte paniek. Gelukkig kreeg mijn broer snel de auto weer onder controle, en konden vrouwen en kinderen veilig uitstappen.

Ons vakantiehuisje heette Bearadise, en er waren heel wat beren in en rond het huisje te zien. Gelukkig geen echte, maar het huisje stond wel heel erg vol met knuffelberen, berenhaakjes, berenposters, berenzeepdispensers, berenstopcontacten, etc. Zelf spaar ik schildpadden, dus ik snap het wel een beetje, maar schildpad-stopcontacten, nee, zover zou ik toch niet gaan.

Vanuit ons vakantieoord zijn we drie dagen naar Bear Valley gereden, een skigebied daar in de buurt. Op de eerste dag, zaterdag, gingen onze vrienden en mijn nichtje Karina al skieen. Zelf ging ik nog niet, maar het was gewoon leuk om iedereen te zien skieen.
Het was prachtig weer, dus we konden een paar mooie plaatjes schieten.
Op zondag hadden we een prive-skiles geregeld met ons vieren (broer, schoonzus, nichtje en ik). Onze leraar, Scott, zag er precies zo uit zoals het hoorde: bruin, gespierd en net iets te blond.
De les ging een beetje moeizaam, omdat we allemaal heel verschillend waren, maar aan het eind van de les kon ik weer een beetje zelf naar beneden glijden. Mijn laatste keer op skies was ook al 20 jaar geleden!
Die avond aten we gezellig samen in het huisje. Ik heb Gluhwein gemaakt, en die ging er uiteraard wel in!
De derde dag gingen we weer naar de "slopes", waar ik zelfs mijn eerste echte helling in 20 jaar heb geskied. Het ging nog niet perfect (Eliesje viel uit de skilift) maar ik kwam heelhuids beneden, en dat is al heel wat. Mijn enkel hield zich voorbeeldig, maar die zat dan ook stevig vast in de skischoen.

Hier nog een foto van 3 happy kids, en een hele vieze auto!No comments: