Tuesday, September 01, 2009

Dak

Deze week krijgen we een nieuw dak. Elke ochtend om 7 uur staan de mannen al op de stoep. Nou ja, op het dak dus. We krijgen een dikke isolatielaag en een nieuwe laag tar and gravel, nieuwe downspouts, en alle verrotte planken worden vervangen. En als we dan toch bezig zijn, dan ook maar twee nieuwe badkamer ventilators, een nieuwe motor voor de keukenafzuiging, en nieuwe "hubs" en aansluitingen voor kabel en internet. Het project gaat 4 dagen duren.

Het is een herrie van jewelste. Het klinkt alsof de mannen op het dak staan te springen, en je bent bang dat er elk moment een man op je schoot valt. Maar tot nu toe schiet het werk goed op. Gisteren is de oude laag tar and gravel er afgehaald. Het werd gewoon met een kruiwagen over de rand van het dak in een vrachtwagen gekieperd. Vanochtend stond de asphalt machine al te ronken en te roken. Zal de buurt wel fijn vinden, ha ha ha.

We hebben het plafond helemaal afgeplakt met plastic want we hadden gehoord dat het nogal stoffig kon worden. Maar de oude dunne isolatielaag blijft gewoon liggen, dus het valt wel mee met het stof. In plaats van 1 inch isolatie krijgen we nu een 4 inch (10 cm) dikke laag, dus hopelijk wordt het minder warm in huis in de zomer (en warmer in de winter!).

Vanochtend konden we al gelijk de nieuwe ventilator in onze badkamer testen. Wat is-ie stil! Je kunt hem nauwelijks horen, maar hij doet het veel beter dan het jaren-60 monster dat we eerst hadden. Joepie!

No comments: