Tuesday, September 01, 2009

Boom

Naast ons huis stond een oude boom. Hoe oud, dat weet niemand. Misschien was hij 50 jaar geleden geplant door de eerste bewoners van ons huis, misschien was hij nog wel ouder en heeft hij het huis gebouwd zien worden.

De boom bood onderdak aan eekhoorns en vogels en gaf schaduw.

Helaas stond de boom precies naast onze schoorsteen. Elk jaar vertelde onze schoorsteenveger dat het een fire hazard was, en regelmatig lieten we de boom flink terugsnoeien. Maar de boom groeide net zo hard weer terug.

Met pijn in ons hart besloten we dat de boom weg moest. Ik kreeg zonder problemen een vergunning van de City of Sunnyvale, want de woorden fire hazard deden wonderen nu half California zo'n beetje in de brand staat.
Afgelopen donderdag kwamen de Mannen met de Kettingzaag. Toen ik thuiskwam lag de boom in blokken van 20 cm dik in de zijtuin. Vanaf nu zal de boom opgestookt worden in de open haard waar hij al 50 jaar boven hing. We hebben genoeg hout voor de komende 200 jaar.1 comment:

ellen said...

Ik weet hoe je je gevoeld moet hebben, onze boom is ook weg maar we zitten nu nog steeds met een tuin vol met wortels. Ik hoop dat jullie dit niet hebben! Hoe is het eigenlijk met Oifa? Is ze nog steeds zo ondeugend?

Groetjes
Ellen
www.elleninamerika.com