Thursday, October 08, 2009

Sausalito Summerdays

Een week na ons leuke tripje naar Pine Mountain Lake hadden we weer iets om naar uit te kijken: Gerards broer Harry en zijn vrouw Ingrid kwamen drie weken op bezoek.

De eerste week van hun bezoek moesten Gerard en ik nog werken, maar op woensdag konden we allebei een dagje vrij nemen. Met zijn viertjes reden we naar Sausalito. Dit plaatsje ligt net over de Golden Gate brug, en is vooral bekend door het liedje van Diesel, Sausalito Summernights (nagespeeld door de band Coverboy). Er is ook een gemeenschap van woonboot-bewoners, en er gaat een pont naar San Francisco. Je kunt natuurlijk ook gewoon met de auto naar The City, maar we waren nog nooit met de boot geweest.

Het was nog een beetje mistig toen we de ferry opgingen, maar de zon deed z'n best, en de skyline van de stad was prachtig.
De pont kwam aan naast Pier 39, waar we zeeleeuwen al van verre hoorden en roken. Er lag ook een groot cruiseschip in de haven.
Op Fishermans's Wharf brachten we een bezoek aan de Boudin Bakery. Met behulp van de natuurlijke gisten in de San Francisco lucht maken ze hier heel speciaal sourdough (zuurdesem) brood. In de etalage van de bakkerij kun je kijken hoe deeg in allerlei vormen gekneed wordt. Alligators, kreefen, en zelfs schildpadden. We konden in de lunchroom van de bakkerij zelf proeven hoe lekker het brood was, in combinatie met een soepje of salade.

Een stukje verderop op Fishermans Wharf bezochten we het Maritime Historical Park, waar oude schepen worden opgeknapt. Hier vlakbij is ook het eindpunt van de beroemde San Francisco Cable Cars.
Daarna namen we de ferry terug naar Sausalito. De mist was inmiddels helemaal verdwenen, en we genoten van het boottochtje met uitzicht op de stad, Alcatraz en de Golden Gate brug. Daarna reden we met de auto over de brug terug en besloten de dag met de "standaard" foto aan de voet van de brug. Altijd een mooi plaatje.
1 comment:

Unknown said...

wat heerlijk herkenbaar weer, de bakery, the bridge, the seals... wat hebben we het fijn gehad paar maand geleden. Bij ons is eerste nachtvorst geweest, kachel aan en gaan ons langzaam klaarmaken voor de winter...ook knus, groetjes Caroline