Monday, April 19, 2010

Vloer

We hebben een nieuwe vloer!

Toen we 8 jaar geleden ons huis kochten, lag er splinternieuw, creme-wit tapijt in. Zou ik zelf niet uitgekozen hebben met twee katten, maar ook zonde om eruit te halen. Acht jaar later was het tapijt niet zo wit meer. Teveel feestjes en haarballen (katteneigenaren weten wat ik bedoel).

Na heel veel internetten en rondkijken, viel onze keus op tegels. Parket of laminaat gaat niet zo goed samen met onze vloerverwarming, en linoleum is hier erg duur. In een vorige post schreef ik al dat we een leisteen achtige porceleinen tegel op het oog hadden, en die is het ook geworden.

Via mijn broer konden we aan een goed vloer-leg-team komen, en die gingen voortvarend te werk. In 1 dag was het oude tapijt, ondertapijt, tegellatten, en de originele vinyl tegels daaronder weggehaald. Stoffig werk!

De grote meubels bleven in de kale woonkamer staan. Alle kleine spullen hadden we in 1 van de logeerkamers gezet, en zelf sliepen we in de grote logeerkamer.
Kijk voor meer fotos op mijn album Carpet and tile removal op Facebook.

Het was erg spannend om de tegels te zien leggen. De mannen deden heel erg hun best, en ik deed ook mijn best door koffie te zetten en lunch te maken. Ze aten enorme porties lasagne, enchiladas, pasta en worstjes, en dronken liters cola. Maar het was dan ook zwaar werk om 2000 kilo tegels te installeren!
De achtertuin was ingericht als werkplaats, en daar werden de tegels gesneden, cement aangemaakt, en de plinten op maat gezaagd en geverfd.
Het tegelleggen duurde een hele week. Telkens werd er een kamer gedaan, en dan mochten we er 24 uur niet over lopen. Gelukkig heeft ons huis heel veel deuren en twee badkamers, dus via een omweg konden we altijd wel douchen of naar de keuken lopen.

Na het drogen van de tegels werden ze schoongepoetst, gevoegd, en werden de nieuwe plinten geinstalleerd.
Meer foto's van het tegelleggen staan op mijn fotoalbums New Floor Tiles, New floor - Day two, en Floor almost done.

In totaal ben ik twee hele weken thuis geweest (Gerard heeft het veel te druk met Xicato!), want het was een hele klus. Twee stoffige weken gekampeerd in de logeerkamer, heel veel ritjes naar de Home Depot (voor plinten), OSH (voor verf) en Safeway (voor nieuwe cola) gemaakt, maar nu hebben we dan ook een prachtige nieuwe vloer. Ik heb zelf intussen bijna alle muren geschilderd, zodat het voelt alsof we een nieuw huis hebben. Meer foto's in de volgende blog!

No comments: