Sunday, July 23, 2006

De Nederlandse Bruiloft

We zijn net terug van een kort tripje naar Nederland. Jeroen (Gerard's neef) en zijn vriendin Carla gingen trouwen. J&C waren in september 2005 bij ons op bezoek en Jeroen had haar tijdens die reis ten huwelijk gevraagd! Nu, juli 2006, was dan de grote dag. Of liever gezegd, twee grote dagen, want op vrijdag was de officiele ceremonie en de receptie, en de dag erna het feest. Omdat mijn moeder een paar dagen later 65 zou worden, hadden Gerard en ik besloten om naar Nederland te gaan.

Het werd een korte en hevige trip. De eerste dag viel ik van de trap (onder de blauwe plekken maar niets gebroken) en de laatste dag had ik buikgriep (Norwalk virus?), maar daartussenin was het heel erg leuk! We hebben veel familie gezien, gefietst, kroketten, haringen, en patatjes pinda gegeten, genoten van het prachtige weer, een 15-gangen menu gegeten in een 1-ster-Michelin restaurant 't Schulten Hues in Zutphen, gedanst, getoost, en gelachen.

De bruiloft was heel bijzonder, en we hebben enorm genoten. Carla en Jeroen waren een plaatje om te zien, de mare-dienst van Marga Snoeij was heel bijzonder, met harpspel van Regina Ederveen. Het bruidspaar kreeg een rugzak mee voor onderweg, met water, koekjes, een kaars, en een geode-steen. Heel bijzonder. Daarna konden we lopend naar de receptie, heerlijk buiten genieten van hapjes en champagne.Het trouwfeest was op een geweldige locatie in Huis 't Velde bij Zutphen. Het was prachtig weer, dus we konden de hele avond buiten zitten en dansen. DJ Twan, en zangeressen Loez en Dewi maakten er een leuk feestje van, en er was een heerlijk buffet (met haring - hoera!!!!). Tijdens het feest circuleerden er gele postit bloknootjes, waarop iedereen een wens voor het bruidspaar schreef, en die werden vlak voor het einde van de avond allemaal op hun auto geplakt. De auto zat onder de gele briefjes!

En natuurlijk was ons bezoek weer veel te kort. Ik heb maar 15 vakantiedagen (en niks geen ADV of OLD of zo) dus er was gewoon geen tijd voor een langere vakantie. We hebben dus weer veel te weinig mensen kunnen bezoeken, maar we hopen dat jullie nog steeds met ons meeleven. We denken veel aan jullie!

No comments: