Saturday, March 17, 2007

Pa en Ma op bezoek

Eind februari kwamen mijn ouders hier op bezoek! Het was alweer een jaar geleden dat ze hier waren, dus mijn broer Arjan en ik keken er erg naar uit. Ze zouden twee weken hier zijn, de eerste week bij ons in Sunnyvale, en de tweede week bij mijn broer in Union City.

Het was heerlijk om mijn ouders weer eens te zien. De laatste keer was in juli geweest, toen wij in Nederland waren. Mijn ouders zijn hier al een paar keer geweest, dus de meeste toeristische attracties hadden ze wel gezien. Vorig jaar hebben we een road trip naar de Grand Canyon gemaakt, dit jaar deden we het wat rustiger aan. We zijn een dagje naar het Monterey schiereiland gegaan, anderhalf uur rijden ten zuiden van hier. Daar gingen we naar Point Lobos, een van mijn favoriete natuurparken hier. Het is een prachtig kustgebied, vol met rotsen, onstuimige golven, en veel wildlife. We hadden de verrekijkers meegenomen en zagen zeeleeuwen, zeehonden, zeeotters, aalscholvers, en pelikanen. Dom genoeg hadden we allemaal vergeten een fototoestel mee te nemen, dus ik recycle hier even wat oude foto's.

Daarna reden we door over de prachtige Highway 1 langs de kust naar Big Sur. We lunchten bij een leuk restaurant langs de weg, en reden terug noordwaarts naar Carmel. Dat is een gezellig plaatsje met veel boetiekjes en gallerietjes. Clint Eastwood was hier ooit burgemeester, en schijnt hier nog wel eens langs te komen. Clint zagen we niet, maar wel een schattig snoepwinkeltje, de Cottage Of Sweets, waar ze Hollandse drop bleken te hebben! Ik mocht alles proeven, en liet een paar lekkere zakken volscheppen. Mmmmm. Op de terugweg stopten we nog "even" bij de Gilroy Outlet Stores. Dat zijn drie gigantische complexen met winkels van Nike, Puma, Levis, Ralph Lauren, etc. Heerlijk shoppen voor lage prijzen.

Verder hebben we het rustig aan gedaan. Ik ben een dagje gaan werken terwijl mijn ouders in Sunnyvale hebben gelopen, mijn moeder en ik zijn een dagje wezen winkelen in Westfield Valley Fair, de grote shopping mall in San Jose, met bijna 400 winkels.

Woensdagavond hebben we met zijn viertjes gegeten in Manresa, een twee-sterren Michelin restaurant in Los Gatos. Michelin heeft vorig jaar voor het eerst de San Francisco Bay Area gekeurd, en alle restaurants keken natuurlijk met spanning uit naar het rode boekje. Uiteindelijk heeft 1 restaurant de felbegeerde drie sterren gekregen, vier restaurants (waaronder Manresa) twee sterren, en een stuk of 20 kregen 1 ster. Op mijn verjaardag had Gerard me als verrassing naar dit restaurant genomen, en het was een geweldige ervaring. Ook deze keer was het heerlijk. Alles tip top, snel, beleefd, heerlijk. Ik moet zeggen, na zo'n restaurant valt elk ander restaurant een beetje tegen, hoor!

We zijn ook een paar keer wezen zwemmen, want we hebben inmiddels een lidmaatschap gekocht van de Fairbrae Swim And Tennis Club, die op 2 min afstand van ons huis ligt. Dat betekent dat we nu elke dag van 6 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds kunnen zwemmen (of tennissen). Heerlijk! Het water is verwarmd, dus het hele jaar door kunnen we baantjes trekken.

In het weekend hebben we gewandeld bij Shoreline, een natuurgebied aan de rand van de Bay, met zoutmeren, en een groot zoetwatermeer. Op zaterdag is het hier altijd druk met gezinnen en kinderwagens! We dronken een glaasje lemonade bij het Lakeside Cafe, en liepen weer terug naar de auto. Daarna reden door naar het Ames NASA Exploration Center in Mountain View. Hier hadden ze beelden van de Rover karretjes op Mars, een levensgroot model van een deel van de Space Shuttle, en beelden van de Cassini missie naar Saturnus.

En uiteraard hebben we ook gewoon heerlijk met elkaar ontbeten, gepraat en gelachen. Op dinsdag verhuisden mijn ouders naar Arjan, waar ze nog een weekje bleven.

No comments: