Wednesday, August 08, 2007

756

Gisteravond heeft Barry Bonds eindelijk het record gebroken!De sterspeler van de San Francisco Giants (we're talking baseball here - voor de dreuzels onder jullie) heeft zijn 756-ste homerun geslagen, in een thuiswedstrijd tegen de Washington Nationals. Het oude record stond al sinds 1976 op naam van Hank Aaron.

In juni 2006 waren we met onze gasten Harry en Ingrid al bijna getuige van Barry's nummer 714 (hij sloeg hem helaas die dag niet), de bal waarmee hij het record van Babe Ruth uit 1935 verbrak. Nu, ruim een jaar later, was het dan tijd voor de echte klapper. Barry sloeg de bal - ogenschijnlijk zonder enige moeite - het publiek in, en sjokte op zijn gemak het veld rond. Zie deze video van 9 minuten (de winnende homerun zit op ca. 1min10).Er is ook een video van de graaiende menigte in het vak waar de bal terecht kwam. Je kunt niet goed zien wie de bal ving, maar het laat wel zien hoe gek de Amerikanen op sport zijn! De man die de bal ving, Matt Murphy, notabene een Mets fan uit New York, kan er vast veel geld voor krijgen. Er worden al bedragen van 300.000 tot 500.000 dollar genoemd..... De vanger werd dan ook onder politiebegeleiding het veld afgevoerd!Sevenfiftysix is niet helemaal met gejuich ontvangen. De pers is nogal verdeeld: moeten we er blij mee zijn of moeten we maar weer eens melden dat Barry toch wel heel waarschijnlijk verboden middelen heeft geslikt? De ouderwetse baseball fans zeggen dat Aaron en Ruth de echte helden zijn. Zij hebben het zonder pilletjes en spuiten gedaan! Maar ja, Barry is nog nooit positief bevonden, dus er valt niets te bewijzen. En zo heeft Amerika zijn eigen versie van een dopingschandaal.


2 comments:

Unknown said...

wat een schrijftalent, ik leef me helemaal in. Had even wat problemen om in je site te komen (kreeg virusmelding) maar dat is nu gelukkig voorbij..... looking forward naar de volgende episode uit het leven van....
groetjes, Caroline

Anonymous said...

super blog - erg interessant en goed geschreven! Alleen sloeg Bond DE homerun in een wedstrijd tegen de Washington Nationals thuis in het AT&T stadion - minor detail. Nogmaals mooie blog! Keep up the good work!!