Wednesday, October 17, 2007

Kapot

We hebben de laatste tijd wel een hoop kapotte dingen in en om het huis....

Eerst ging de WC in onze slaapkamer kapot. De loodgieter was al een paar keer geweest om het vijftig jaar oude beestje te repareren, maar ineens gaf het ding er de brui aan. Het water bleef lopen en de pot (maar niet de leidingen) zaten verstopt. We moesten dus hals over kop een nieuwe pot organiseren. Gelukkig maar dat we nog een ander toilet in huis hebben...! Hier is nog een plaatje van de oude WC, prachtig turquise blauw met geschulpt deksel:


De oude pot was nog de originele WC uit 1959, en verbruikte heel veel water. Nieuwe WCs mogen hier maar 1.6 gallon (6 liters) verbruiken, maar krijgen "de boel" dan niet altijd weg, dus ik wilde wel een goede keus maken. Dankzij Internet vond ik dat de WC's van Toto (een Japans merk) heel goed zijn. De keus viel op de Toto Drake. We vonden ook een dealer in de buurt, en de volgende dag kon Gerard de pot al ophalen. Een mooie witte, neutrale WC. De loodgieter had gelukkig ook nog een gaatje die dag om hem te monteren.

Die avond konden we weer heerlijk de pot op! En het moet gezegd, de nieuwe WC spoelt geweldig door, verbruikt veel minder water, en maakt veel minder herrie. En geen "victory round" meer van de "deposits"! Nee, een grote zuig, en alles is weg. We noemen onze nieuwe WC dan ook liefkozend Slurpie.

Een paar dagen later, precies op de dag dat we bezoek uit Nederland zouden krijgen, brak de boiler. Gerard en ik hadden die morgen allebei nog prima gedouched, maar even later zag Gerard dat er water uit de garage liep. Hij volgde het spoor, en vond al snel een grote overstroming in het verwarmingshok! Onze 40-gallon watertank was helemaal leeggelopen. De tank bleek ergens gebarsten, en er was geen redden meer aan. Dit kwam wel heel ongelegen. We konden geen eens fatsoenlijk de boel opdweilen, want we moesten naar het vliegveld om Gerard's zus, neef en vriendin op te halen. En toen die eindelijk bij ons thuiswaren na hun 11-urige vlucht, konden ze geen eens douchen. En de afwasmachine kon ook niet draaien, dus moest ik alles met koud water op de hand afwassen, terwijl Gerard allerlei doe-het-zelf zaken afreed op zoek naar boilers of geisers en een snelle installateur.

Maar gelukkig kwam ook dit goed. Gerard vond een mooie boiler bij de Lowes. Geisers blijken bijna niet te krijgen in dit land, en nog lastiger te installeren, dus dan maar een boiler. De volgende dag kwam er een monteur, en die avond konden we allemaal weer lekker douchen.

De ochtend daarna werd Gerard wakker in een nat bed. Nee, hij had niet in zijn broek geplast, maar het waterbed was lek. We gingen de hele dag met onze gasten op stap, dus geen tijd om het te repareren, maar we konden die avond natuurlijk ook niet in het logeerbed slapen, want dat was al bezet! En de volgende avond ook. Daar lag arme Gerard, op een opblaasmatje in een slaapzak op de grond. Mijn helft was gelukkig nog net droog!

Inmiddels zijn onze gasten begonnen aan hun roadtrip (daarover later meer), en slapen wij maar in het logeerbed. Het leeg laten lopen en repareren gaat veel tijd kosten, en de komende avonden zijn we allebei druk met afspraken, maar hopelijk kunnen we het zaterdag repareren.

There you have it. Een maand van pech. Of is het toeval?

Maar er komt vast nog meer...... Een stuk van de overhang aan de achterkant is verrot, ons huis moet nodig geverfd, en de kraan in onze badkamer lekt....... HELLUP!

2 comments:

Unknown said...

hoi hoi elies,
ben weer aan het genieten van je verhalen op deze zondagmorgen. Ik ga zometeen op paddenstoelen excursie , ben lid van het groningerlandschap geworden!! Wat een tegenslag in en rond huis, gelukkig zijn het allemaal zaken die opgelost kunnen worden. Als dit nu even jullie pech is dan mag je in je handen klappen. Leuk dat verder alles zo fijn gaat, bedrijf van Gerard, nog steeds bezoek uit Holland, drukke geplande avonden...
hier ook alles naar wens, maar het begint wel koud te worden en dat is zonder zon erbij niet echt gezellig... liefs Caroline

Anonymous said...

Een gerust stelling voor je,hier bij mij gaat mee en dan ook wel iets kapot.Dus zo te zien ben je niet de eenigste.een ding is wel is wel vervelend, zeker als het een ding is wat je dagelijks gebruikt.

http://ibloghurt.wordpress.com