Wednesday, October 17, 2007

Xicato

Hoog tijd voor een update over Gerard's start-up! Sinds deze zomer is hij, samen met Mark en Menko, begonnen in een eigen bedrijf. Alle drie de mannen hebben bij Lumileds gewerkt, een bedrijf hier in San Jose dat LED-lampjes maakt. Je weet wel, die energiezuinige lampen die je steeds meer in stoplichten, achterlichten van auto's en nep-waxinelichtjes ziet.

Gerard wilde graag meer met LEDs doen dan alleen de lampjes maken, en dus besloot hij dit voorjaar om ontslag te nemen bij Lumileds, en met de andere twee heren een eigen bedrijf op te richten.

We hebben dus een spannende tijd achter de rug, waarin veel geregeld moest worden. Er moest gepraat worden met lawyers, investeerders en adviseurs. En natuurlijk moest er ook een naam bedacht worden! Dat bleek nog niet zo eenvoudig als het leek. Van alles passeerde de revue, maar heel vaak bestond de naam al, en was de website al vergeven.

Na een lange brainstorm-sessie werd dan toch een unieke naam voor het nieuwe bedrijf gevonden: Xicato.

De website werd snel gekocht, de naam vastgelegd, en die avond dronken de heren er een glaasje champagne op!

Inmiddels is er nu ook een logo ontworpen, en de website is up and running! Kijk dus snel op www.xicato.com! Heeft Gerard dat niet mooi gemaakt?Voorlopig runt het bedrijf vanuit onze studeerkamer, die we dit voorjaar hebben opgeknapt. Het is een beetje krap met drie bureaus, drie bureau-stoelen, stapels papier, dozen met lampjes van de concurrentie, en natuurlijk drie computers. Maar dat is tijdelijk, want over een poosje gaan de heren een echt kantoor huren. Belangrijkste eisen voor de nieuwe locatie zijn als volgt:

1. Tussen Sunnyvale en Los Gatos in (zodat alle drie de founders op de fiets naar het werk kunnen)
2. Op loopafstand van een Peet's (koffiezaak met de lekkerste koffie van de Bay Area!)

Ik ben hardstikke trots op Gerard en hij heeft het heel erg naar de zin! Elke morgen heeft hij een commute van 30 seconden, want hij loopt direcht vanuit onze slaapkamer het kantoor binnen. De andere mannen komen via onze "tweede ingang" het huis binnen, dus ik merk er eigenlijk niet zoveel van. Het enige dat ik ervan merk is de stapel vieze koffiekopjes op het aanrecht!

No comments: