Wednesday, March 18, 2009

Zang en dans

Sinds begin dit jaar zit ik op twee avond "classes". Op dinsdagavond heb ik Bollywood Cardio, een aerobics workout op Bollywood muziek. Dat is lekker zweten en dansen op Indiase dansmuziek. Mijn enkel is nog niet helemaal goed, maar ik ben blij dat ik de meeste bewegingen mee kan doen.

Op maandagavond heb ik, samen met ex-toneelclub dames Saskia en Meike, Musical Theater class. Hier leren we zangtechnieken en mogen we, solo of in groepsverband, liedjes uit musicals zingen. De lerares heeft vroeger op Broadway gezongen. Ze is een beetje ongeorganiseerd en chaotisch, maar ik vind het heerlijk om weer eens te zingen. In Nederland heb ik jaren in een koor gezongen, en ik miste het zingen toch wel. Solo zingen is toch wel heel anders dan zingen in een koor, dus ik moet heel wat leren. In het koor moet je zo zingen dat je stem er niet uitspringt; je moet met zijn allen zingen. Nu moet ik juist heel hard (tenminste, zo voelt het) zingen. Naast het zingen krijgen we ook een beetje dansen en acteren, maar dat is eigenlijk teveel voor een avond.

Komende zaterdag hebben we een uitvoering, en gelukkig hoeven we geen monologen of toneelstukjes te doen, en gaan we gewoon lekker zingen. Mijn solo's zijn Think of Me, uit Phantom of the Opera, en Show Me, uit My Fair Lady.

Vanmiddag komen mijn ouders op bezoek, dus ze kunnen me zaterdag zien optreden. Ik kijk erg naar hun bezoek uit, want het is alweer twee jaar geleden dat ze hier waren. De eerste week logeren ze bij mijn broer, en de tweede week bij ons. We gaan niet echt een grote trip maken, maar gewoon dagjes uit naar San Francisco en het strand. Ik houd jullie via deze blog op de hoogte!

1 comment:

Unknown said...

jeetje elies, ineens dacht ik weer aan je en heb mezelf weer even bijgelezen en genoten van je leven in den verre. hier alles goed, genieten groots van de lente die zich steeds vaker laat zien. As woensdag wordt het 16 graden..lijkt wel zomer! Afgelopen zaterdag naar Tina Turner geweest in Arnhem, fantastisch! mis wel shoreline en met name het beste concert ooit van Sting met Annie Lennox. Ik zit ondertussen op jiddisch koor, heel vrolijk en meditatiecursus met een echt medium..never a dull moment!Een heel fijn weekend, Caroline