Tuesday, December 08, 2009

Sinterklaas 2009

De dag na Thanksgiving (eind november) start hier in Amerika het kerstseizoen. De winkels liggen vol met cadeautjes, het radiostation KBay speelt alleen maar kerstmuziek, en de huizen worden versierd met lampjes en rendieren.

Maar voor ons Nederlanders is er eerst nog een ander feest: Sinterklaas. Ook dit jaar verleende schrijfster dezes weer haar medewerking aan het bezoek van Sint en Piet aan bijna 30 Nederlandse kinderen hier in de Bay Area.

California Piet arriveerde het eerste bij de kinderen in Fremont die allemaal al klaar zaten. Hij had een zak met cadeautjes bij zich, maar waar was Sinterklaas? Hij bleek nog onderweg te zijn vanaf SFO, na een lange vlucht vanuit Nederland. Maar... paniek! Zijn mijter, staf en het Rode Boek waren niet op de bagageband verschenen. Hoe moest het feest nu doorgaan? California Piet, aan de telefoon met Sint, vond het erg jammer. Hij had nog wel zulke mooie cadeautjes meegenomen: drie pakjes in de vorm van ..... een mijter, staf en boek! De slimme kinderen hielpen gelukkig Piet met deze vergissing, en zo kon Sinterklaas toch nog op bezoek komen.

Nadat alle 29 kinderen weer ernstig waren toegesproken, kregen ze allemaal een cadeautje. Chauffeur Piet stond alweer klaar om Sint en Piet naar het volgende adresje in Hayward te brengen.

En daar vond een unieke ontmoeting plaats tussen Sinterklaas en Santa Claus. Hoe vaak komt het voor deze twee mannen elkaar ontmoeten? De overdracht vond in alle gezelligheid plaats. Sint ging weer terug naar Nederland (of was het Spanje?), en Santa Claus nam de taak van hem over. Nu mag het kerstfeest komen.


1 comment:

Gertjan Laurenssen said...

leuk dat sint bij jullie op bezoek komen. als jullie nu de kerstman meenemen als je naar Nederland komt hebben we hier ook weer een leuk feestje.
ik hoop jullie dan ook weer te zien.