Thursday, March 04, 2010

Vloer

Ik ben er nog, hoor! Er is gewoon niet zo veel bijzonders te melden. Het gaat lekker op het werk, en ik ben nog steeds hard bezig aan mijn "dolfijnen" project. Ik ben weer lab werk aan het doen, en dat is toch wel weer erg fijn. Lekker kolonies oppikken met tandenstokers, platen gieten, PCRs doen, gelletjes runnen, en intussen gezellig kletsen met mijn labmaatjes.

Het labwerk is zo leuk dat ik best lange dagen maak, maar dat vind ik helemaal niet erg. Op dinsdag en donderdag heb ik een workout class op Bollywood muziek, en op woensdag komt een ex-collega van Gerard altijd eten en Gooische Vrouwen kijken. We hebben weer twee jaargangen op DVD uit Nederland meegenomen dus we kunnen weer even vooruit!

Het weer hier is de afgelopen maanden heel nat geweest. We hebben heel veel regen gehad, maar dat is goed, want dan kunnen de stuwmeren in de bergen eindelijk weer eens vollopen. Kunnen we er weer een paar jaar tegen! Ons nieuwe dak houdt zich goed, en niets is fijner dan het geluid van de regen op ons platte slaapkamerdak, en te weten dat je nergens emmers hoeft neer te zetten.

We zijn ook al weer bezig met het volgende grote project: een nieuwe vloer. Ons tapijt is na 8 jaar feesten en kattenhaarballen niet meer helemaal hagelwit! Er zitten erg hardnekkige kleurstoffen in kattenvoer, en die gaan er niet meer uit. Tijd voor iets nieuws. Vanwege onze vloerverwarming is laminaat of parket geen goede optie. Dus twijfelden we tussen vinyl (zeil), linoleum en tegels.

Ik heb eindeloos op internet zitten zoeken, vloerzaken bezocht, en proefstukjes aangevraagd. Gerard wordt helemaal gek van al die stukjes zeiltegels. Helaas ben ik heel kieskeurig, en komt mijn smaak niet erg overeen met dat van de gemiddelde Amerikaanse consument. Alles wat er op internet mooi uitziet, blijkt in het echt groen gevlamd, superglad, veel te glimmend, te blauw, te bruin, te roze, te paars, of veel te duur.

We hebben in de kleine logeerkamer vinyl laten leggen, donkergrijs zeil met een tegelmotief. Het was het minst lelijkste dat ik kon vinden, maar ik vind het toch niet mooi genoeg om er het hele huis mee te laten doen. Het voelt toch heel erg als zeil. Hier is een foto van het motief:


Mijn nieuwste idee is vloertegels. Ik heb een aardige tegel op het oog, lijkt op leisteen, maar gemaakt van porcelein, dus onderhoudsvrij. Hier is een plaatje van het internet, waar alles zoveel mooier is dan in real life.


Morgen gaan we kijken bij een tegelzaak om De Tegel in het echt te zien. Ik houd jullie op de hoogte.

1 comment:

Unknown said...

wauw, weer even een verhaaltje over een gewoon meisje die toevallig in amerika woont, maar druk bezig is om een vloer uit te zoeken. Ik zou nog steeds voor bamboe gaan, natuurlijk product, eco en groen, maar of dat werkt met een vloerverwarming weet ik niet. Hoe dan ook, elke vloer is oke with me, ik kom graag nog een keer bij je buurten, groetjes uit een zonnig groningen maar nog wel met sneeuw hier en daar... Caroline