Tuesday, December 14, 2010

2010 jaaroverzicht

De trouwe lezers vragen zich misschien af wat er aan de hand is met deze blog..... Toegegeven, ik heb er de laatste maanden niet meer aan gewerkt. Ik zit nu op Facebook, en het is heel makkelijk om daar even een status update of wat foto's op te posten. Ik weet dat er veel mensen bezorgd zijn voor de privacy op Facebook, maar je kunt je profiel helemaal dichtzetten, zodat alleen mensen op uitnodiging jouw gegevens kunnen zien. Bovendien kun je zelf bepalen wat je met een ander wilt delen. Ik heb er niet mijn echte woonplaats opgezet, maar wel mijn verjaardag.

Maar als pleister op de wonde voor alle niet-Facebook-ers onder jullie, heb ik een jaaroverzicht gemaakt met wat links naar fotoalbums (wel op Facebook maar voor iedereen toegankelijk). Sorry, de fotos komen een beetje vreemd op mijn blog, en ik weet niet goed wat er fout gaat....

Xicato
Gerard's bedrijf Xicato heeft een succesvol jaar achter de rug. Het begon drie jaar geleden in ons huis met de drie oprichters, maar inmiddels telt het bedrijf zo'n 40 werknemers. In mei is Xicato naar een grotere ruimte in hetzelfde gebouw verhuisd, en over een paar maanden komt er nog een stukje kantoor bij, zo hard groeien ze! Xicato maakt LED units die door lampen-fabrikanten worden ingebouwd in oa. plafondspots. In november werd de LED lamp van Xicato verkozen tot één van de 10 beste nieuwe "groene" bouwproducten op de Building Green beurs. Dat was natuurlijk een geweldig compliment, en hopelijk levert dat veel nieuwe klanten op.
Xicato lampen hangen inmiddels over de hele wereld, in een broodjeszaak in Barcelona, een lunchroom in Sheffield, op het vliegveld in Manchester, en een museum in Chicago.

Stanford
Ik zelf werk nog steeds in de Dept. of Microbiology and Immunology op Stanford University. In mei werd mijn studie naar mond-bacteriën gepubliceerd in ISME Journal, en recentelijk werd daar ook aandacht aan besteed in een Stanford Science blog. Daarnaast onderzoek ik nog steeds de bacteriën in de mond, maag, en darmen van dolfijnen en zeeleeuwen, voor de US Navy.

Huis
In april hebben we ons tapijt laten vervangen door donkergrijze tegels. Toen we ons huis 9 jaar geleden kochten zat er nieuw en wit tapijt in. Maar na al die jaren/feestjes/katten was het wel toe aan vervanging. Het was een te grote klus om zelf te doen, maar via mijn broer vonden we goede mannen om de klus te klaren. Het was een hele verbouwing, en we hebben gelijk ook maar alle muren geschilderd. Na twee weken kamperen in de logeerkamer, waren we heel blij met onze nieuwe vloer. Hier zijn wat foto's van het resultaat.

Citizenship
Omdat we al meer dan 5 jaar onze Green Card hebben (permanente werkvergunning) mochten we ons Amerikaanse staatsburgerschap aanvragen. We moesten uiteraard een pak formulieren invullen, en een examen doen met vragen over de US politiek, geschiedenis, en geografie. Hier zijn wat vragen:
How many seats are there in the House Of Representatives? (435)
How many Amendments were added to the Constitution? (27)
Name one US state that borders Canada. (Washington, Montana)

Gelukkig zijn we allebei geslaagd. Gerard is in mei als US Citizen ingezworen, en mijn ceremonie is op 22 december. We hebben dit express niet tegelijkertijd gedaan, want op deze manier kan ik mijn Nederlanderschap behouden. Ik heb dus straks twee paspoorten! Wat zou Wilders daarvan zeggen?

Pittsburgh
In juni waren we uitgenodigd voor een bruiloft van een collega van Gerard, in Pittsburgh, Pennsylvania. Dat werd een leuk, kort tripje (vrijdag heen, bruiloft op zaterdag, en zondag terug). De bruiloft was op een golfbaan. Tijdens de openluchtdienst - heel Amerikaans met een witte bloemenboog, witte stoeltjes, en bridesmaids enzo, was er een dreigende lucht, en begon het in de verte te rommelen..... dus iedereen hield zijn hart vast. Direct na het jawoord en het "you may kiss the bride" begon het te gieten, maar de dienst was afgelopen dus iedereen rende naar binnen. We hebben daarna lekker gegeten, gedronken en gedanst (fotoreportage), en vlogen zondag weer terug naar huis.

Beatles
De VA Hospital heeft een echte rock band, die regelmatig optreedt op allerlei activiteiten voor de veteranen of voor het personeel. Voor een Beatles concert zochten ze extra mensen, en dus heb ik meegedaan, als achtergrond zangeres. Dat was wel grappig om te doen, maar de liedjes waren wel erg laag voor mijn stem. Het optreden was buiten, tijdens de farmers market. Hier is een Youtube video van 1 van de liedjes.

Seattle, Nederland, München
In augustus had ik een conferentie in Seattle. Gerard ging ook mee, zodat we samen de stad konden verkennen. Dat waren twee leuke dagen, met een rondwandeling door de underground (de oude stad onder de stad), een rondrit op een DUCK amfibievoertuig, een bezoek aan Starbucks # 1, en een romantisch diner in het ronddraaiende restaurant op de Space Needle. Daarna reden Gerard en ik "even" door naar Coldstream in Canada, waar mijn middelbare schoolvriendin Annet met haar gezin woont. In september zijn we naar Nederland gegaan voor een bruiloft en twee verjaardagen, en een bezoek aan vrienden in München. Dat was ook een hele rit, maar we konden wel de opening van de 200ste Oktoberfest meemaken, een unieke belevenis.

Lake Tahoe
In oktober zijn we met mijn broer en diens gezin naar Lake Tahoe gegaan voor een lang weekend. Lake Tahoe is een groot, heel blauw, bergmeer in de Sierra Nevada, omringd door bergen. In de winter is dit een populair wintersport gebied. Maar toen wij er waren was het off season, en er lag nog nauwelijks sneeuw. We hadden een mooie hotelsuite met twee slaapkamers en 1 gemeenschappelijke middenkamer met keuken en eettafel. We hebben lekker gewandeld, een mooie autorit gemaakt rondom het meer, en uiteraard een boottocht. Uiteraard heb ik weer veel foto's gemaakt.

12.5
In november waren Gerard en ik 12.5 jaar getrouwd. Dat is toch wel heel bijzonder! We hebben dat gevierd met een etentje in The Plumed Horse, een restaurant met 1 Michelin ster. We hebben heerlijk gegeten (Ahi Tuna / Duck breast) en gedronken (champagne, 23-jaar oude port).

Katten
Onze katten Frodo (9 jaar) en Oifa (1 jaar) kunnen het nog steeds goed met elkaar vinden. Ze slapen 's nachts op het voeteneind van ons bed! Frodo gaf het afgelopen jaar veel over, en hij werd steeds magerder. Na heel wat onderzoeken en een ultrasound bleek hij small cell lymphoma in zijn darmen te hebben. Hij krijgt nu twee keer per dag, prednison en eens per maand een chemokuur. Allebei de medicijnen zijn in de vorm van tabletten, altijd lastig om aan een kat te geven! Hij heeft nog al zijn haar, want dat is geen bijwerking van deze chemotherapie, en hij is ook weer een beetje aangekomen. Volgens de dierenarts kan hij nog wel 1 tot 2 jaar leven, dus we zorgen dat hij heel veel liefde en aandacht krijgt. Oifa is intussen een beetje jaloers, want als klein kitten kreeg zij toch alle aandacht?

Sinterklaas
Ondanks de regen en wat problemen in de Body Scanner (de douane had een hele grote staf bij Sinterklaas gezien!) kwamen Sinterklaas en California Piet een bezoekje brengen aan de Nederlandse kinderen in de South Bay. California Piet was een beetje verdrietig want de andere Pieten waren zo druk met Baby Piet en het maken van pepernoten, dat hij helemaal alleen was. Gelukkig waren er een paar kinderen die wel hulp pietjes wilden zijn. Ze hielpen de California Piet met het lopen over een dak, het tellen van pepernoten, en het gooien van pakjes in de schoorsteen. En aan het eind was er voor elk kind een mooi cadeau!


Kerst
De kerstdagen brengen we dit jaar in de VS door. Gerards broer en schoonzus komen komend weekend op bezoek. We zijn van plan om met zijn vieren naar Los Angeles en Death Valley te gaan.

We wensen jullie allemaal een geweldig gelukkig gezond 2011 toe! Mogen we jullie binnenkort in Sunnyvale begroeten? Onze twee logeerkamers en gastenbadkamer staan klaar!

No comments: