Thursday, January 13, 2011

Harry en Ingrid op bezoek

In december kwamen Gerard's broer Harry en zijn vrouw Ingrid bij ons op bezoek. Ze bleven drie weken bij ons logeren. De eerste week waren we gewoon lekker thuis. De maandag voor de kerst zijn we naar Skyline Boulevard gereden, hier in de heuvels, om een kerstboom om te zagen. Daar zijn grote Christmas Farms, waar je zelf een boom mag uitzoeken en omzagen! Er staan echt duizenden bomen, dus er is keus genoeg. Je moet de onderste twee lagen takken laten zitten, zodat de boom (met wat gericht snoeiwerk) weer opnieuw uitgroeit. Het duurt ca. 12 jaar voordat een normale dennenboom ca. 2.5 meter hoog is, maar als je de onderste takken en het wortelstelsel laat zitten, duurt het maar 6 jaar. Met een prachtige boom op het dak reden we (heel voorzichtig) terug naar huis. Gelukkig heeft de Volvo een sunroof, zodat ik kon kijken of de boom er nog op lag!

Een paar dagen voor de kerst werd ik ingezworen als Amerikaan, en onze gasten mochten deze bijzondere gelegenheid bijwonen. Je mag Amerikaans staatsburger worden als je minstens 5 jaar je Green Card (permanente werkvergunning) hebt, en dat was afgelopen lente zover. Gerard heeft het eerst aangevraagd, en ik heb expres gewacht met mijn aanvraag, zodat ik ook Nederlander mag blijven. Ja ja, ik ben straks zo'n persoon met twee paspoorten! Geen Tweede Kamerlidmaatschap voor mij dus, maar hier in de VS is het geen enkel probleem. Kijk voor foto's van mijn Naturalization Ceremony (op Facebook).

Kerstavond gingen we naar de Stanford Memorial Church voor een sfeervolle kerstnachtdienst. Tijdens het zingen van "Silent Night" gingen de lichten uit en stak iedereen een kaarsje aan. We zaten bovenop het balkon, en het was een prachtig gezicht om al die kaarsjes te zien!

Met de kerst hielden we een diner bij ons thuis. Mijn broer, diens gezin, en zwager met gezin kwamen ook, dus we hadden een grote groep hier aan tafel. Na het diner gingen de kinderen een Gingerbread-man versieren, terwijl de "grote mensen" genoten van koffie met dessert. Harry had voor iedereen hun naam in chocolade geschreven! Kerstdiner fotos op Facebook

Op Tweede Kerstdag reden we met zijn vieren naar Los Angeles. Onderweg stopten we bij de Harris Ranch voor een echte ambachtelijke hamburger. In Los Angeles zijn we naar Universal Studios geweest, voor een dagje pretparken. Lekker nat geworden in Jurassic Park, twee keer naar de Waterworld show geweest, in de Mummy rollercoaster geweest, en uiteraard de Studio Tour gedaan, waarin je in trammetjes over de uitgebreide terreinen rijdt (met de sets van oa. Psycho, Back To the Future, en Desparate Housewives).

De volgende dag reden we naar Death Valley National Park, een rit door de woestijn van ca. 6 uur. Dit "park" is ongeveer zo groot als een-derde Nederland, dus een flink park. Het is woestijn, maar er is toch veel te zien, zandduinen, een vulkaankrater, ruige bergspleten, een heus "kasteel", en het laagste punt van Noord Amerika (86 meter onder zeeniveau). We waren hier drie nachten en twee volle dagen, dus we konden heel veel bekijken, en ook een paar mooie wandelingen maken. Kijk op mijn Death Valley Facebook pagina voor een uitgebreide reportage.

No comments: