Sunday, April 02, 2006

Regenrecord gebroken

Het is zover: alle (recente) regenrecords hier in California zijn gebroken. Maart 2006 was de natste maand sinds 1850, zowel in aantal regenachtige dagen als hoeveelheid neerslag. En er is nog meer regen op komst, want de meteorologen voorspellen dat de depressies voorlopig hier blijven rondcirkelen.

De Yahoo Widget weersvoorspelling op mijn desktop van vandaag is nog triester dan die van vorige week. Nu is er echt geen zonnetje te zien, alleen maar regen:Het zonnetje dat vorige week op vrijdag stond, bleek uiteindelijk gisteren (zaterdag) te schijnen, dus we mogen niet klagen. Ik kon lekker in de tuin werken: excellent timing.

Door alle regen hier, is men erg bang geworden voor mudslides. Omdat het hier in de zomer zo droog is, zijn er veel heuvels met weinig begroeing, dus weinig wortels om de boel bij elkaar te houden. Langzaamaan zijn alle heuvels nu helemaal verzadigd met water, en hier en daar beginnen er al kleine modderlawines te ontstaan. Op enkele plaatsen zijn er al wegen afgesloten omdat met bang is dat er een hele heuvel naar beneden zal gaan glijden. Laten we hopen dat het zover niet zal komen!

No comments: