Sunday, April 09, 2006

Slakken!

Vorig jaar had ik in onze nieuwe moestuin wat basilicum plantjes gepoot, en die hadden het prachtig gedaan. Ze groeiden enorm uit en ik heb heel wat keren pesto gemaakt.

Dit jaar wilde ik dat natuurlijk weer, en ik heb een paar weken geleden weer drie basilicum plantjes gekocht. Maar een paar dagen later was daar niets meer van over. Er stonden drie zielige staakjes, en alle blaadjes waren weg. Ik heb toen nieuwe plantjes gekocht, maar ook die waren binnen enkele dagen opgegeten.

Mmmm, what's going on here? Zouden het slakken zijn? Ik hoor daar altijd anderen over mopperen, maar ik heb er nog nooit last van gehad. Bovendien is het klimaat hier te droog voor slakken. Maar met al die regen van de afgelopen tijd hier is alles natuurlijk erg vochtig.

Vanavond ben ik met een zaklamp eens een kijkje gaan namen. En ja hoor, daar waren ze: kleine slijmige naaktslakjes. Slugs. Het Engels kent twee verschillende woorden voor huisjesslak (snail) en naaktslak (slug).De slakken zaten op de bieslook, mijn spinazie, mijn nieuwe artisjokken, de viooltjes, de aardbeien, de kooltjes....... Potverdriedubbeltjes, straks hebben we niets te eten van de zomer! Ik heb er een stuk of 50 gevangen (aaaaah wat zielig....), en wat biervallen (wat blikjes en bakjes gevuld met bier) ingegraven.

Hopelijk ga ik er heel wat vangen. Wordt vervolgd.

No comments: