Monday, March 27, 2006

Regenregenregenregen... :-(

Het lijkt wel of het al weken aan een stuk door regent. Dat is niet helemaal waar, want het afgelopen weekend was het droog, en af en toe zelfs heel zonnig. Maar vandaag: regen. Je zou er somber van worden. Ja, ik weet het: ik ben inmiddels een verwende Californische geworden, een verwekelijkt product van de zon.

Er zijn hier eigenlijk maar twee seizoenen: het zomerseizoen (mei - oktober) met warme zonnige dagen, en koele nachten, en praktisch geen regen, en het winterseizoen (november - april) met veel regen, maar meestal toch ook wel zon tussendoor.

Maar nu lijkt er geen einde aan de regen te komen. Het is grijs en somber, en de regen klettert op ons platte dak. Vorig weekend had ik Yahoo Widgets geinstalleerd, handige kleine programmaatjes op je desktop (o.a. een klok, webcams, batterijmeter, en een weerbericht), en op mijn zojuist geinstalleerde Widget Weerbericht staat het volgende trieste plaatje:Mijn nectarine boompje (vorig jaar aangeschaft) staat al weken dapper in bloei, maar er is geen bijtje of vlindertje te zien. Ik ben dus bang dat er geen nectarientjes komen.....

En de 1500 lieveheersbeestjes die ik twee weken geleden tussen de buien door had aangeschaft, in een vlaag van organische luizenbestrijding, zijn allemaal weggespoeld. Sorry jongens......

Gelukkig is er ook een goede kant aan de regen: de waterbasins zitten helemaal vol. Dat betekent dat we ons van de zomer geen zorgen hoeven te maken: er zal genoeg water zijn voor de rest van het jaar. Water komt hier niet uit de grond, maar uit de Sierra Nevada (smeltwater), of uit de San Francisco Bay. Maar nu de basins vol zitten, mag het van mij wel ophouden met regenen.

No comments: