Sunday, March 26, 2006

Zomertijd

Afgelopen week heeft Gerard de software van de Roku geupdated (hoe schrijf je dat eigenlijk?). De Roku is een soort kastje dat via internet streaming audio kan laten horen. We kunnen nu eindelijk naar Radio 3 luisteren. Wel raar, vanwege het tijdsverschil. Zitten we hier op zondagavond lekker naar de radio te luisteren, terwijl ik deze blog schrijf, gaat het op Radio 3 al over de maandagochtend spits. Maar nu blijven we wel weer een beetje op de hoogte.Maar het was helemaal vreemd toen het over de zomertijd ging. Die ging dit weekend in in Nederland. Oeps, hadden we niet helemaal opgelet?

Snel het internet op, maar gelukkig, we hadden ons niet vergist: de zomertijd gaat hier in de VS pas op zondag 2 april in. Nog een weekje wachten dus.

Maar eigenlijk is het wel raar dat zoiets als zomertijd niet wereldwijd hetzelfde is. Het gaat hier in de VS in het voorjaar altijd een week later in dan in Europa. Je zult maar moeten uitrekenen wanneer de KL605 van Amsterdam naar San Francisco aankomt, dan moet je toch wel heel erg opletten rond deze tijd.

Volgend jaar wordt het helemaal ingewikkeld. Dan treedt de Energy Policy Act of 2005 in werking. De Daylight Saving Time (zeg geen Summertime hier, want geen mens snapt waar je het over hebt - zo heb ik zelf ervaren!) gaat dan het tweede weekend van maart al in. We lopen dan twee of drie weken voor op Europa. Zo wordt het nooit wat met de internationalisering! Een gemiste kans voor Amerika.

1 comment:

Anonymous said...

BONJOUR,
Je m'appelle JEAN MARIE HARBERS,
je vis dans le sud de la France.
Vous pouvez ma contacter par e-mail
jeanmarie83.harbers@orange.fr
Je vous envoi ce message car je crois que vous etes à la recherche de HARBERS