Sunday, March 19, 2006

House For Sale

Opeens staat er een huis te koop in onze straat, dat van de buren van onze buren. We wisten helemaal niet dat dit eraan zat te komen. We kennen de eigenaars wel, ze hebben hun huis ook in 2001 gekocht, vlak voordat wij hier kwamen wonen. De afgelopen vier jaar hebben ze flink eraan verbouwd, een nieuwe tuin laten aanleggen met zwembad, en een grote schutting om de voortuin gezet. En nu staat het dan ineens te koop. Hier is een foto van het betreffende huis:


Op de site MLS listings (vergelijkbaar met Funda.nl) hebben we natuurlijk zitten loeren voor hoeveel het te koop stond. Het bleek voor $ 970.000 te zijn. Slik, wat een bedrag. Ik ben benieuwd of het daar ook voor verkocht gaat worden. Soms wordt een huis voor meer verkocht dan de vraagprijs, maar dit lijkt me wel een erg hoog bedrag. We zullen het zien.

Gisteren en vandaag was het “open house”. Veel huizen die te koop staan, worden in het weekend opengesteld voor belangstellenden. Je kunt gewoon naar binnen lopen, een folder meenemen met daarop een fotootje en het bedrag, en dan doorrijden naar het volgende huis. Zo hebben Gerard en ik destijds ook heel veel huizen bekeken.

Ik heb dit weekend de voortuin onder handen genomen, dus ik had goed de gelegenheid om alle activiteiten te volgen. Het was best druk, maar de meeste auto’s stopten alleen maar om de flyer mee te nemen uit het kastje dat aan het “For Sale” bordje hangt. Nu ziet het huis er niet zo aantrekkelijk uit vanaf de straat. Maar als ik de foto’s bekijk van de binnenkant dan vind ik het van binnen ook niet zo bijzonder.

Ik ben benieuwd wie onze nieuwe buren gaan worden!

No comments: