Sunday, March 12, 2006

Sneeuw???

De afgelopen week was het koud en guur. Bijna Hollands.....
Eerst hadden we een storm. Nu noemen ze het hier op de radio of television al gauw een storm, als er een bui komt, maar dit was echt wel een flinke wind. De hoge palmboom in de tuin van onze buurvrouw helde vervaarlijk ver over.



De volgende dag vonden we weer veel van de oude palmboom-bladeren, die erg scherpe stekels hebben. Je mag ze daarom niet in de groenbak gooien. Vanwege de stekels, de harde stengel, en het feit dat ze bijna 2 meter lang zijn, is het lastig om ze in stukken te snijden, en ik heb er altijd een hekel aan om ze op te ruimen.



In de dagen daarna regende het veel. Dat vind ik altijd wel lekker, gezellig binnenzitten bij de open haard, terwijl de regen op het dak klettert. Ook weten we dan dat de waterreservoirs gevuld worden, zodat we straks genoeg water voor de zomer hebben!

Maar de regen van deze week kwam in de vorm van sneeuw in de heuvels om ons heen. Dat is heel bijzonder, en het komt maar heel zelden voor. In de vier jaar dat we hier wonen had ik het al 1x eerder meegemaakt, in 2002. Nu was er veel meer sneeuw en het bleef zelfs een paar dagen liggen. Heel vreemd. Vanaf de VA Hospital (waar ik werk), kon ik de besneeuwde toppen goed zien liggen. Ik had geen fototoestel bij me, vandaar deze foto van het internet. Hier beneden ligt geen sneeuw hoor! Wij hebben gewoon regen.

No comments: