Sunday, July 23, 2006

Atrium Af

Ondanks de hitte (zie vorige blog) heb ik toch dit weekend nog wat in de tuin gewerkt. Heel rustig aan, met een petje op, en veel drinken, dan gaat het wel.

Mijn belangrijkste accomplishment dit weekend was het afmaken van het atriumproject. Er was nog 1 hoekje in het plantgat dat nog niet beplant was. Ik wilde daar graag een Chamaedorea seifrizii neerzetten, de bamboepalm. Het is dezelfde plant als we in de carport hebben. Eigenlijk is het een kamerplant, maar ik had het er toch op gewaagd, en de palm had de afgelopen winter goed doorstaan. Het is in de carport natuurlijk altijd wat warmer dan in de open lucht, en de paar graadjes vorst hadden de palm niet kunnen deren.Na wilde ik deze plant ook in het hoekje in het atrium hebben. Maar dat bleek niet zo gemakkelijk. Destijds had ik de planten gekocht in de Sunnyvale Nursery, een goed tuincentrum hier vlakbij. Maar de nursery is twee jaar geleden plotseling gesloten, het land is verkocht, en er staan nu huizen op. Ik moet dus nu naar een ander tuincentrum hier in de buurt, maar dat is niet zo goed. Men had nog nooit van de plant gehoord, en bestellen lukte ook al niet. Een ander tuincentrum in Cupertino gaf me eenzelfde antwoord, en ik begon het somber in te zien.

Maar toen kreeg ik een ander idee: waarom steek ik niet gewoon een paar scheuten van mijn eigen planten af? Zo gezegd, zo gedaan, en nu staan er een paar palmsprieten in het hoekje. Ze zien er nog wat ielig uit, maar hopelijk staat er over een poosje net zo'n volle bos als op het atrium.

En daarmee is het atrium dan toch wel zo'n beetje af! Ik ben er best trots op. Hier zijn nog wat foto's van het eindresultaat. Tussen de grote planten staan toefjes slaapkamergeluk, die moeten uitgroeien tot een groen tapijt. Tot die tijd heb ik er een hoop stenen tussen gelegd, omdat anders Mr. Frodo de aarde als kattenbak gebruikt. De kiezels staan een beetje raar, maar zijn redelijk functioneel. Ik ben ook heel blij met de grote pot die ik bij de Target heb gekocht. Hij lijkt van hout, maar is van plastic, en superlicht. Staat heel goed bij de Ikea rieten stoelen.
3 comments:

kastelke said...

Dat ziet er inderdaad heel erg knap uit!
Was dat jouw eigen idee, zo'n atrium, of was dat reeds voorzien in het huis? Ik heb het namelijk in Amerika nog nooit eerder gezien.

Gertjan Laurenssen said...

Nu komt het karakter van de woning nog meer tot zijn recht.

Peter said...

Beste Elies,
Ik ben op je blog terechtgekomen omdat ik informatie zocht over de bamboepalm.
Ik ben reuze benieuwd of de scheuten die je afgestoken hebt, het overleefd hebben en uitgegroeid zijn tot nieuwe palmen.
Mocht dat zo zijn, dan ga ik het bij de mijne ook proberen.

Met vriendelijke groet,

Peter
email: p.vd.bruggen (at) delicia.nl