Sunday, April 22, 2007

Gerard's nieuwe avontuur

Spannend nieuws: Gerard gaat voor zichzelf beginnen! Vorige week heeft hij ontslag genomen bij Lumileds, en nu gaat hij een start-up company beginnen.

Gerard liep al een tijdje rond met het idee rond om "eigen baas" te zijn. Hij had het nog steeds op het werk naar zijn zin, maar had soms ideeen en uitvindingen die niet in het bedrijfsplan van Lumileds pasten. Na heel veel nadenken en wikken en wegen, heeft hij besloten om bij het bedrijf weg te gaan en voor zichzelf te beginnen.

Vorige week heeft hij zijn ontslag genomen, en afgelopen vrijdag was al zijn laatste werkdag. Niks geen 3 maanden opzegtermijn hier in California, je kunt hier per direct ontslag krijgen en nemen! Vanaf vandaag zit Gerard dus thuis..... Het opzetten van een start-up gaat natuurlijk niet zomaar. Eerst gaat hij met een aantal andere mensen praten, er moeten bedrijfsnamen en logo's worden bedacht, business-plannen gemaakt, met geldschieters worden gepraat..... Het betekent dus dat er de eerste paar maanden geen geld en dus geen salaris is. Gelukkig heb ik natuurlijk nog een baan, en hebben we goed gespaard. Gerard kan via mijn werk in de ziektekosten-verzekering, dus dat geeft allemaal genoeg zekerheid om aan dit avontuur te kunnen beginnen!

Het nieuwe bedrijf zal zich gaan richten op het toepassen van LED-lampjes. LEDjes zijn de lampen van de toekomst, want ze gaan lang mee, en verbruiken weinig energie. Bovendien worden ze steeds kleiner, goedkoper, en is de licht-kleur ook een stuk beter dan voorheen. Dat maakt ze steeds geschikter voor toepassingen in en om het huis. Denk bijvoorbeeld aan lampjes onder keukenkastjes, sfeerverlichting, badkamerkastjes. Wie weet hangt er straks een door Gerard ontworpen LEDje bij jullie thuis!

Voor het zover is, moet er natuurlijk nog het een en ander gebeuren. Gerard wil graag een hele nieuwe start maken, in een nieuwe studeerkamer. De vorige eigenaars hebben het huis aan de voorkant laten uitbreiden, en de "office" is een redelijk grote ruimte met een eigen ingang. Maar op dit moment is het niet zo representatief. Het tapijt moet eruit, er komt laminaat, de muren krijgen een fris kleurtje, er komen nieuwe boekenkasten, en een nieuw bureau. En - helaas - al mijn schildpadden moeten verdwijnen. Volgens Gerard past een schildpad niet echt in het beeld van een jong en fris, dynamisch bedrijf, dus al mijn lieve padjes moeten het veld ruimen. Gelukkig mogen de vitrinekasten in de woonkamer (waar het grootste deel van de verzameling inzit) blijven hangen, maar de kasten met de grote schildpadden in de studeerkamer moeten echt weg. Dus ben ik gisteren begonnen met het inpakken van de padjes in dozen. Weeeeehhhhh. Heeft iemand nog een goed huis voor 200 schildpadden?

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat Gerard er zo'n zin in heeft! Hij heeft weer elke dag een nieuw idee onder de douche, maakt dansjes op zijn klompen-pantoffels, en loopt weer fluitend door het huis.


3 comments:

Anonymous said...

Wauh fantastisch hoor dat jullie dat aandurven en doen. Heel veel succes met je nieuwe bedrijfje Gerard!

Gertjan Laurenssen said...

Fijn om te horen dat jullie het zo naar je zin hebben en weer een avontuurlijke stap aangaan.

success, GERTJAN

Anonymous said...

Beste gerard, Via een kennis kreeg ik jouw website te pakken. Ik dacht laat ik je maar eens aanschrijven..We hebben hier eigen LED bedrijfje in Holland met een aantal medewerkers en groeien snel. Vooral vervanginsglicht gaat goed (binnen bij Mc. Donalds, Ikea, Musea, Hilton hotels etc.)Heb veel contacten in China en een van mijn contacten verkoopt aan GE (prachtige aantallen en goede prijs). zou mooi zijn als we via jou in America deze contacten verder kunnen uitbouwen en samen in deze markt kunnen groeien. Lijkt het je iets, stuur me dan even een korte mail (info@trophies,nl). Op www.trophies.nl kund je iets meer te weten komen over ons bedrijfje in Holland. Ik hoop snel iets van je te vernemen Vr. gr. Harold ter Avest