Friday, February 08, 2008

Soeperbowl

Afgelopen zondag was het weer Superbowl Sunday, dag van DE football wedstrijd van het jaar. Heel Amerika zit dan voor de buis met in de linkerhand een flesje bier en in de rechterhand een kippenpoot, want sport is leuk, maar je moet er wel bij kunnen eten.

Wij hadden - inmiddels een traditie aan het worden - voor onze Nederlandse vrienden een Superbowl feestje georganiseerd. Dit jaar speelden de New York Giants tegen de New England Patriots. Om het ook leuk te maken voor de niet-sportliefhebbers hadden we Quarterbets (kwartjes-weddenschapjes) verzonnen zoals:
  • Hoe lang gaat het volkslied duren?
  • Wat zijn de laatste getallen van de eindstand?
  • Wat wordt de openingssong van Tom Petty and the Heartbreakers in de halftime show?
We hadden ook bingokaarten gemaakt voor de commercials (ah - een autoreklame - BINGO!), dus er was ook voor de sportshaters genoeg te genieten.

Omdat ik net een week daarvoor mijn enkel had gekneusd mocht ik helaas niet helpen met klaarzetten en opruimen. Wat jammer nou toch! Lieve Gerard heeft gelukkig heel geduldig naar mijn aanwijzingen en commando's geluisterd, en alles klaargezet.

We hadden een huis vol mensen, en het werd reuze gezellig.Dit jaar hoefden we ons niet meer te schamen voor ons kleine TV-tje waar we met 20 man naar moesten kijken. Voor het eerst vertoonden we de wedstrijd op onze superasociale grote Sony Bravia 46-inch TV, in HD. Wow.Ik had me zelfs een beetje in de spelregels verdiept, en dat hielp. Als een volleerde Amerikaanse zat ik te juichen als het 2 down, 1 yard was. Go Giants! En het hielp want tegen alle verwachtingen in werd het een spannende wedstrijd, en wonnen de Giants.Voor de kinderen hadden we weer onze traditionele "Kidz Lounge" gemaakt. Dit jaar was het in de R&D office van Xicato, want Gerard's start-up company zit nog steeds bij ons thuis. Maar vandaag was het een ruimte voor de kinderen met DVD's en spelletjes.Vorig jaar hadden we een sate-saus wedstrijd georganiseerd (die ik zelf had gewonnen!), dus dit jaar had ik een erwtensoep cook out bedacht. Gerard had van een collega een recept gekregen, en had de hele zaterdag staan de kokkerellen. Er waren maar twee inzendingen voor de erwtensoep proeverij, maar Gerard's soep won! De eer van Huize Harbers is dus weer gered.En terwijl Elies met haar pootje omhoog de hele middag op haar stoel zat, hielp iedereen lief met opruimen. Hartstikke bedankt allemaal, voor een gezellige middag!

Nog even wat feitjes: deze Superbowl 2008 wedstrijd heeft de hoogste kijkcijfers gehaald sinds de finale-uitzending van de serie MASH in 1983, namelijk 97.5 miljoen kijkers. En 30 seconden reklametijd kostte 2.7 miljoen dollars.

No comments: