Saturday, August 02, 2008

Intermediair

In het voorjaar had een journaliste contact met me opgenomen voor een interview in het tijdschrift Intermediair. Ze zocht Nederlanders die in San Francisco woonden en werkten. Nu is The City nog wel drie kwartier rijden hiervandaan, maar gelukkig telde dat ook. Het interview duurde twee uur, wat uiteindelijk resulteerde in twee paragrafen tekst. Wat een hoop werk voor zo'n klein stukje tekst! Maar wel erg leuk om te doen. Er werden ook nog drie andere Nederlanders geselecteerd, die allemaal hier in de buurt werken, maar waar ik er geen een van kende.

Een Nederlandse fotograaf werd vanuit zijn werkplaats New York ingevlogen om de vier geinterviewden te portretteren. Ja, het mocht wat kosten! We mochten allemaal een favoriete locatie in San Francisco uitkiezen. Ik had gekozen voor Twin Peaks. Niet de serie, maar een heuvel met een prachtig uitzicht over de stad. Het was erg leuk om als een ster gefotografeerd te worden, en we trokken heel wat bekijks. De omstanders zullen zich vast hebben afgevraagd wie die beroemde dame was.....

En afgelopen week is het artikel, een onderdeel van een reeks artikelen over werken en wonen in het buitenland, dan gepubliceerd. Als je de Intermediair niet krijgt, kun je het ook online lezen op de Intermediair website.


De foto is van René Clement, de tekst van Fee Naaijkens.

1 comment:

Anonymous said...

Hoi Elies,
Wat een verrasing toen ik vanochtend de Intermediair opensloeg. Zowaar een artikel met jou in de hoofdrol, en met foto. Echt goed zeg. Zo wordt je nog wereld beroemd, en vooral hier in Nederland. Erg leuk, maar wel een behoorlijke inspanning als ik het zo van je lees, voor een paar alineas. Maar je wordt vaak geciteerd. Ik ben benieuwd of het ook zo is overgekomen zoals je bedoeld hebt.
Heel veel groeten uit Nederland, Theo