Monday, November 23, 2009

Dagje SF met Harry en Ingrid

Na onze Hawaii vakantie hadden we nog een paar dagen vrij. Voordat Harry en Ingrid weer naar Nederland zouden terugvliegen, namen we ze weer mee naar San Francisco. Die stad verveelt nooit.

Ik heb jullie al zo vaak foto's van The City laten zien (telkens met andere vrienden!) dat het waarschijnlijk jullie neus uitkomt. Maar het blijft zo mooi! Dus daar gaan we weer..... (en anders sla je deze blog maar over).

Kijk nu toch eens, dat uitzicht vanaf Twin Peaks op de stad. Dat is toch genieten. Hoge heuvel, wolkenkrabbers, bruggen, zonnetje. Prachtig.
We besloten te gaan lunchen in de Cliff House, aan het strand, vlakbij het Golden Gate Park. We liepen langs het strand naar het restaurant toe. Het waaide flink en beneden ploeterden een bruidje met haar gezelschap (als man hang je er maar toch een beetje bij op zo'n dag - sorry heren!) door het zand. Haar dunne jurk bood niet veel bescherming tegen de wind en je kon haar bijna horen klappertanden.
De Cliff House is vele malen afgebrand en herbouwd, maar het is nog steeds een markant gebouw, met twee restaurants en altijd een lange rij wachtenden. Vroeger waren hier de Sutro Baths, een soort openlucht zwembad, uitgehakt in de rotsen. De baden zijn er nog steeds, maar het wordt niet meer gebruikt. Het is een soort moderne ruine geworden.

We moesten even op een tafel wachten, maar we hadden geluk en kwamen aan het raam terecht. Zowel het eten als het uitzicht waren geweldig. Gerard nam een zeer kaaaaaaazige uiensoep en ik had een witlofsalade.

We hadden nogal laat gelunched, dus de zon stond al laag toen we weer verder gingen. Ingrid wilde heel graag Baker Beach zien, met op de achtergrond de Golden Gate brug. Komt voor elkaar!We reden ook over de beroemde brug, om aan de overkant nog wat zonsondergang foto's te kunnen maken. De maan kwam net op, dus dat was een leuke stuivertje-wissel.

En met een laatste blik op de lichtjes van de stad was ook deze dag weer voorbij.


No comments: