Tuesday, November 24, 2009

Halloween # 8

En toen was het alweer Halloween. De achtste keer sinds we hier wonen. Ja ja, we wonen hier al weer 8 jaar.

Dit jaar had ik in plaats van echte pompoenen een paar nepperds van plastic gekocht. Die zijn heel makkelijk te snijden, en ze blijven daarna jaren goed. Nichtje Karina mocht dit jaar ook het mes vasthouden, en maakte een mooi exemplaar. Gerard mocht dit jaar de camera vasthouden, en maakte een onscherpe foto.Net zoals vorig jaar ging ik verkleed als Goth Girl. Ik leefde me lekker uit met makeup, zwarte nagellak, pruik, rock T-shirt, kettingen, en laarzen.
Aldus verkleed ging ik naar mijn werk. Collega K zat braaf achter haar computer. Ik gooide de deur open en riep "AAAAAArrrrrrch". K sprong van haar stoel af van de schrik en het duurde een paar minuten voordat ze weer een beetje kon praten. Ik lag intussen op de grond van het lachen. Sorry, K.

Daarna was het de beurt aan collega C. Ik vond haar in koffiekamer, en ik sprong achter haar met een soortgelijke brul. C schrok ook enorm, en ik had weer de grootste lol. Een keer per jaar mag ik dat doen, vind ik. Hadden zij ook maar verkleed moeten komen.

's Avonds maakte ik het goed voor C en K met een grote pan pumpkin soep en een tomatensalade, bij ons thuis. Ze kwamen met hun respectievelijke vriend, en waren gelukkig ook verkleed. C was "Sexy Robin" en haar vriend was Batman, K was "upscale hooker".

Er kwamen weer veel kindertjes langs, in schattige kostuumpjes. Een kostuum van Thomas the Tank Engine was zeker ergens in de aanbieding geweest, want dat zag ik wel 5 keer voorbij komen. Trick or treat, roepen ze, en dan geef je ze een paar snoepjes. We hebben het al 8 keer meegemaakt, dus zo langzamerhand weten we wel hoe het gaat. Acht jaar. Ze zijn voorbij gevlogen.

1 comment:

Unknown said...

gaaf Elies, leuk je zo te zien, je inner child... 8 jaar alweer, dat was mijn limiet, elk land 8 jaar, ik heb er al ruim 3 jaar opzitten in holland, maar geniet nog steeds erg..net sint gehad en nu de winter, beetje tot rust komen. Kom je nog deze kant een keer op? groetjes, Caroline