Sunday, February 26, 2006

Een verjaardag aan de kust

Op mijn echte verjaardag, een paar dagen later, hebben Gerard en ik vrij genomen om met mijn ouders naar San Francisco te gaan. Mijn ouders zijn al een paar keer hier geweest, dus de belangrijkste bezienswaardigheden hebben ze natuurlijk al wel gezien. Maar we waren nog nooit met ze in Haight-Ashbury geweest, een leuke buurt rondom de straten Haight en Ashbury. Hier begon in de jaren 60 de San Francisco hippie-cultuur. Je weet wel, bloemen in je haar, lange jurken, vrije liefde...... En nog steeds zijn hier grappige winkeltjes, kleine restaurantjes, en veel vreemde figuren. We waren er rond 11 uur ’s ochtends, dus er was nog niet veel te doen.Dus maar snel door naar ons tweede doel van de dag: de Golden Gate Bridge. Altijd mooi. In plaats van over de brug te lopen, gingen we deze keer naar de voet van de brug. Hier staat een oud fort, Fort Point. Het was nogal winderig en zwaar bewolkt, maar gelukkig wel droog. De golven beukten over de weg heen, en in de verte kon je de skyline van San Francisco zien liggen. Indrukwekkend.

Het was inmiddels lunchtijd geworden, en dat kwam goed uit, want ons volgende doel was The Cliff House. Via een mooie rit langs de kust, onder de Golden Gate brug door, bereikten we dit restaurant dat gebouwd is op een klif, met prachtig uitzicht op de Pacific Ocean. Vroeger was hier een soort baden-complex, waar de gegoede burgers konden badderen. Een soort Thermae 2000 dus. Het huidige gebouw is het derde Cliff House op deze locatie, en stamt uit 1909.

We kregen de mooiste tafel in het restaurant, op een hoek met aan twee kanten uitzicht op de onstuimige zee. We hadden er een heerlijke lunch, op zijn Amerikaans, met hamburgers, frietjes, en salades, en een glaasje witte wijn! Mmmmm.
Rozig reden we verder langs Highway 1, langs de kust, naar Half Moon Bay. Daar parkeerden we de auto en maakte een kleine strandwandeling. Er liggen hier bijna geen schelpen op het strand, maar wel veel kelp, grote groenig-bruine stukken zeewier. Mijn vader stond stoer naar de zee te kijken, maar hij zag die ene grote golf nu net niet aankomen......No comments: