Sunday, February 26, 2006

Life begins at 40

We hadden er maanden naar uitgekeken, maar vrijdag 27 januari was het zover: mijn ouders kwamen twee weekjes op bezoek in California. Belangrijke aanleiding was het feit dat ik een paar dagen later mijn 40ste verjaardag zou vieren. Aaaarrrrchhh, dat was wel even een moeilijk moment, 40 worden. Ik weet het, het maakt niet uit of je 39 of 40 bent, en er verandert niets, maar het idee is toch wel raar.

Om toch met goede moed 40 te worden, gaf ik die zondag een groot feest waarvoor ik zo’n 60 vrienden en collega’s had uitgenodigd. Toen ik de Evite uitnodiging aan het maken was, realiseerde ik me dat we in die 4 jaar dat we hier wonen toch al heel wat nieuwe vrienden hebben gemaakt!

Zo’n groot feest vergt wat voorbereiding, en ik was blij dat mijn ouders mee konden helpen boodschappen doen en met het klaarzetten van de tafels. Een van mijn collega’s is een uitstekende taartenbakster, en ik had haar gevraagd om drie dingen te maken. En dat pakte heel goed uit: kleine ronde cake-jes met sinasappel en mokka-glazuur, een noten-chocolade taart, en een grote bak tiramisu. Ik had ook nog een apfelstrudel van bijna 1 meter lang besteld bij een banketbakker, en toen alles op tafel stond, was ik even bang dat het veel te veel zou zijn. Maar dat zou meevallen, aan het eind van de avond was bijna alles op.
Natuurlijk moest ik 40 kaarsjes uitblazen, en toen konden we gaan smikkelen.
Voor het avondeten had ik bij het Thaise restaurant waar Gerard en ik bijna elke vrijdagavond gaan eten, onze favoriete gerechten besteld. Van alles wat, kip, bief, vis, en vegetarisch. Ook dat ging bijna schoon op!
Het werd een erg leuk feest, 1 van de zeldzame momenten in je leven waar je iedereen op het feest kent. Nadeel was dat je dus maar heel kort met iedereen kunt praten. Maar het was geweldig, en ik hoop dat iedereen het leuk heeft gehad. Als cadeau had ik van iedereen een bijdrage gevraagd voor de Foundation for Sarcoidosis Research, het totaalbedrag was $285. Allemaal reuze bedankt, en het bedrag is onderweg naar de goede bestemming!

No comments: