Wednesday, October 31, 2007

5.6

Sinds een paar weken hebben we op dinsdagavond een etentje samen met Gon en Bob, om te kijken naar Saskia die in Expeditie Robinson zit. Saskia en haar vriendin Claudia hebben een jaar hier in de buurt gewoond, maar deze zomer zijn ze weer terug naar Nederland gegaan. Saskia had auditie gedaan voor Expeditie Robinson, en ze was met glans door alle selecties heen gekomen! De televisieserie werd dit jaar in Maleisie opgenomen. We weten niet hoever Saskia gekomen is (ze mag uiteraard niets verklappen, en houdt zich daar helaas heel erg goed aan), maar we zitten wel elke week te kijken! We kunnen natuurlijk niet live kijken, maar gelukkig wordt alles op het internet gepost, en kunnen de fans hier in Sunnyvale ook meegenieten.

De serie begon dit jaar met 100 mensen, en er zijn al flink wat mensen afgevallen (in beide betekenissen, want veel te eten is er niet op het eiland). Elke keer als we haar rood-met-witte hoedje zien, dan gaat er een gejuich op hier in California, want we zijn echte fans. En: na vijf weken zit Saskia er nog steeds in! Hup, team rood!

Maar goed, vanavond was het dus weer tijd voor de Saskia-show. Serge was er deze keer ook bij, en we zaten met zijn vijven lekker te eten en te kletsen, totdat Gerard zijn hand opstak. Hij had iets gehoord. Wij hoorden het toen ook: een diep gerommel dat vanuit de verte ineens heel dichtbij kwam. We wisten gelijk wat er ging komen: een aardbeving.

Het huis begon heel hard te schudden, de glazen ruiten rammelden, en er gaat maar 1 gedachte door je heen: houdt het nu op, of wordt dit The Big One?

Het ging flink te keer, hoor. Absoluut de zwaarste beving die we tot nu toe hebben meegemaakt, na 6 jaar (op de kop af!) in California.

Gelukkig hield het na een paar seconden op. De heren zaten hard te lachen, maar ik was toch wel een beetje aangedaan. Licht bevend (je blijft letterlijk natrillen!) liep ik gelijk naar de computer, want de direct link naar de USGS Earthquake pagina van California staat op mijn homepage. En ja hoor, na een paar minuten kwam de aardbeving in beeld! Een gigantisch groot vierkant bedekte royaal heel Silicon Valley. Hoe groter het vierkant, hoe groter de beving. Hier is een screenshot (een paar uur na de beving):De beving bleek 5.6 op de Schaal van Richter te zijn, de grootste hier in de Bay Area sinds de Loma Prieta quake van 1989 (waarbij de twee lagen van een dubbeldeks-snelweg op elkaar vielen, en waarbij 62 doden vielen). Die beving was 6.9, en geologen vonden dat nog geen eens The Big One. Die moet nog komen.......

3 comments:

Unknown said...

en je bent niet eens direct onder de tafel gaan zitten of onder de deurpost gaan staan... zo zie je maar weer hoe men reageert in zo;n situatie en het leven gaat gewoon verder.. Wel spannend natuurlijk! Hebben de poezen niks aangegeven? Hier in Groningen lekker rustig herfstweer, de bladeren in alle kleuren bedekken het straatbeeld, fantastisch!
Groetjes, Caroline

Anonymous said...

Hoop dat het mee gevallen is, via wereld expat ben ik op je blog gekomen.Groetjes vanuit NL door Geesje.Je bent altijd welkom om een kijkje te nemen op mijn blog(klik)daarvoor maar boven aan dit berichtje op de naam Geesje.

Anonymous said...

Hoi,

Mag ik mij even voorstellen?
Ik heet Ton en woon in Zuid-Holland (Nederland)
Het lijkt mij heerlijk vertoeven daar..
Ik vind het prachtig dat ik ondanks mijn reishandicap toch de hele wereld in mijn kamer krijg, mitsssss.
Jij het niet vervelend vinden dat ik zomaar binnenval...

Gods zegen allen en groetjes Ton..