Saturday, June 11, 2005

De Schutting

Het is nu toch echt tijd om de schutting te vervangen: vorige week is de helft van de achterschutting ingestort!

Een paar maanden geleden is de linker zijschutting vervangen, en we wisten dat de achter- en rechterzijkant ook slecht waren. Maar het was allemaal mooi begroeid met klimop, een geweldige groene muur, zonde om weg te halen. Toch moesten we er eens aan geloven, en we hadden met onze achter- en zijburen besloten om het dit jaar te laten doen. Onze achterbuurman had zoveel jungle in dat stuk van zijn tuin dat hij geen eens in de buurt van het hek kon komen! Drie weken geleden heeft hij alle struiken en klimop opeens laten weghalen, en het was ineens erg kaal.


Inmiddels heb ik ook alle klimop aan mijn kant weggehaald (met hulp van onze gast Huub - bedankt!), een flinke klus. Het weghalen is nog niet eens zoveel werk, maar het wegwerken. De gemeente Sunnyvale accepteert geen klimop als groenafval ("no ivy"), waarschijnlijk omdat het altijd weer uitloopt, dus we moesten alles in vuilniszakken doen. We hadden 20 extra vuilniszakken afgelopen woensdag aan de straat staan! We voelden ons net de familie Flodder. Maar gelukkig is alles netjes meegenomen.

Maar ja, de klimop was hetgene dat de schutting nu juist bij elkaar hield. Een windvlaag vorige week was genoeg om de hele boel te doen instorten. Dit is het trieste resultaat.We hebben ineens een hele grote achtertuin, dat wel. Maar weinig privacy meer. Gelukkig is dit niet de achtertuin van onze achterburen, maar de zijtuin. Bovendien zitten de achterburen bijna nooit in hun tuin. Dat is typisch Amerikaans. Wel in California wonen, maar altijd binnenzitten. Nou, wij niet hoor, wij zitten lekker (onder de parasol) de hele zaterdag en zondag op ons terras.