Thursday, April 09, 2009

Carmel

Halverwege het bezoek van mijn ouders aan California zijn we met z'n allen (Pa en ma, broer Arjan, schoonzus Renu, nichtje Karina, Gerard en ik) een weekendje naar Carmel geweest.

In twee auto's reden we eerst naar de Mystery Spot, vlakbij Santa Cruz. Dit is een hele vreemde plek, waar door een onbekend natuurverschijnsel (een ruimteschip? magneetverstoring?) de zwaartekracht heel eigenaardig afbuigt. Recht wordt scheef, lang wordt kort, en balletjes rollen omhoog.


Voor 5 dollar per persoon kun je je toch lekker laten foppen. Een leuke aanrader voor jong en oud. Mijn vader werd er erg duizelig van, maar Renu bleek een ware kampioen in het scheefstaan.
Het leuke van een TomTom is dat je ergens midden in de bossen bij Santa Cruz kunt vragen: waar is de dichtstbijzijnde sandwich-tent, en hij brengt je zo naar de Quizno's Subs. De twee auto's (Volvo en BMW) werden broederlijk naast elkaar gezet, en de familie Bik kon in de zon van een broodje genieten.
Daarna reden we door naar Carmel, het gezellige plaatsje ten zuiden van Monterey. We logeerden in de Comfort Inn, dat ik van het Internet had geplukt. Het bleek een goede keus; ik heb er zelfs een review op Yelp overgeschreven.
We hadden drie kamers naast elkaar met wat in de VS Dutch Doors heet, deuren in twee helften. Dat leverde weer leuke plaatjes op. Zoek het hoofd van mijn nichtje Karina!
Het strand van Carmel was op loopafstand van ons hotel. Samen met broer Arjan en nicht Karina en haar roze gereedschappen werd een mooi zandkasteel gebouwd.

Na een lekker diner bij Em Le's, dat eigenlijk meer beroemd is voor het ontbijt, dronken we nog een borreltje op onze hotelkamer.Op zaterdag togen we met zijn allen naar Point Lobos, het State Park waar ik al veel over heb geschreven, maar dat altijd weer mooi is.

We zagen zeeleeuwen, zeeotters, en zeekhoorns.
We reden vervolgens verder over de mooie Highway 1 richting het zuiden. De weg is in de jaren '30 van de vorige eeuw aangelegd. Onderweg passeerden we de Rocky Creek Bridge.
Na een lunch tussen Stellar Jay's en motormuizen reden we weer terug naar Carmel. De beruchte sea fog was intussen opgekomen, en hulde de Bixby Bridge in mysterieuze nevelen.Op zondagochtend gingen we naar de kerk. Naar de Carmel Mission, wel te verstaan.

In de oude kloostergebouwen is klein, maar interessant museum gevestigd, waar het leven van Junipero Serra, de stichter van de missie, wordt herdacht. Zijn naam leeft voor in de Junipero Serra Freeway, de 280, waarover we aan het eind van dit leuke weekend weer terug naar huis reden.
2 comments:

Aart Bik said...

Yeah, good times! Nice pictures!

Unknown said...

hoi hoi Elies,
deze keer gingen de foto's wel"open' en kon ik genieten van zowel verhaal als de mooie plaatjes. Hoe krijg je het steeds weer voor elkaar om zo;n mooie trip te regelen waarin verschillende aspecten elkaar aanvullen. Ik heb afgelopen weekend genoten van het drentse landschap en met de zomerse zon erbij is het hier ook fantastisch, fijn weekend en groetjes, Caroline