Tuesday, April 21, 2009

Sonoma

De dag voor het vertrek van mijn ouders zijn we richting het noorden gereden, naar de wijngaarden. Uiteraard moest er een fotostop bij de Golden Gate brug gemaakt worden. Mijn vader kan er maar geen genoeg van krijgen. En het blijft een plaatje!Onze volgende stop was Sausalito, een pittoresk plaatsje "aan de overkant". Hier liggen de beroemde houseboats, een bonte verzameling van drijvende wrakken en paleisjes, met een al even bonte verzameling eigenaars.......
...en brievenbussen.Na de lunch waren we klaar voor de wijnproeverij! We reden naar Sonoma Valley. Het was prachtig weer, en we reden langs grote en kleine wijngaarden en olijfbomen.We kwamen uit bij de BR Cohn Winery, waar we ooit eens eerder waren. Bruce Cohn heeft zijn geld verdiend als manager van de Doobie Brothers. Die hebben volgens mij maar paar hits gehad (Listen To The Music, What A Fool Believes), maar BR heeft er toch een leuke wijnbrouwerij van kunnen kopen. Het geld blijft overigens ook binnenstromen, want het proeven kostte $10 per persoon, en de flessen wijn kostten tussen de $20 en $40.
Licht in het hoofd met gelukkig Gerard als de Bob reden we naar Glen Ellen. Daar moest Mam Ellen uiteraard op de foto!En verder ging het weer door de wijngaarden, tot we bij de Benziger Winery uitkwamen. Ook die kwam ons bekend voor; we nemen kennelijk altijd dezelfde route! De tram-tour was helaas al vertrokken, dus keken we gewoon een beetje rond.
Papa kocht nog een mooie capsulesnijder voor mij. Dat is een ding om het plastic van de wijnfles af te halen.Daarna reed Gerard ons weer terug richting het zuiden. En ja, daar kwam de Golden Gate brug weer in zicht, dus stopten we weer, nu aan de Marin kan. Het waaide heeeeeeeel erg hard, maar de brug was fantastisch, zo in de ondergaande zon.

En net zoals de zon onder ging over The City, zo kwam er ook een einde van het bezoek van mijn ouders. We pinkten een traantje weg, en zwaaiden ze uit op SFO.

2 comments:

Unknown said...

Hoi Elies,

Je kent me niet, maar ik volg je blog sinds ik vorig jaar zelf naar Amerika ben geweest, op vakantie wel te verstaan. Ik hoop ooit de big migration te kunnen doen om in californië te gaan werken. (software developer). Tof om de plaatsen die wij ook allemaal bezocht hebben zo terug te zien :-) als je wil kan je mijn blog over onze reis bekijken. hij wordt wel niet verder aangevuld. onze blog.

Tof dat je je belevenissen zo deelt! Tom

Elies Bik said...

Hai Tom, Bedankt voor je berichtje. Ik kan je alleen via deze manier bereiken, maar ik heb je West Coast blog helemaal gelezen. Klinkt als een fantastische reis. Mijn vriend (inmiddels man) en ik hebben in 1994 ook zo'n soort reis gedaan; vier weken lang in Motel 6 geslapen en rondcrossen. Toen hadden we nog geen internet, dus het was allemaal heel spannend om te plannen. Amerika beviel ons zo goed dat we er inderdaad in 2001 naar toe verhuisd zijn.
Misschien komen we elkaar ooit eens tegen in Silicon Valley. Groetjes, Elies