Tuesday, June 06, 2006

Año Nuevo

Gerard’s broer Harry, en zijn vriendin Ingrid waren in mei bij ons op bezoek. Ze hebben samen tripjes gemaakt naar Yosemite en Hearst Castle - Los Angeles – Las Vegas, maar we hebben natuurlijk ook met ons viertjes veel gedaan. Onder andere zijn we naar Año Nuevo geweest, een State Park aan de kust. Elk jaar komen hier in de winter elephant seals (zeeolifanten, een soort zeeleeuwen) om hun jongen te werpen. Van december tot april zijn hier honderden seals te zien, en kun je hier alleen onder begeleiding van een ranger naar toe lopen. In mei is het weer vrij toegankelijk.

Op weg naar het park kwamen we langs Pigeon Point, waar een zeer fotogenieke vuurtoren staat.


Bij het park aangekomen aten we eerst ons heerlijke Subway broodje, zittend aan een picnic tafel. Want dat hebben die Amerikanen altijd toch goed voor elkaar: overal zijn picnic plekken en toiletten (hoera!).
Daarna liepen we de twee mijl richting strand. Hoewel het “breeding season” voorbij was, lagen er nog genoeg zeeolifanten op het strand. Ze maken allemaal grappige geluiden (knor knor, snurk snurk). Een prachtig gezicht!

No comments: