Tuesday, June 27, 2006

Atriumverdriet

(Van onze speciale verslaggever)

Een inwoonster van Sunnyvale ontdekte deze morgen een verwoesting in haar atrium aan. Een groot beest had twee jonge, onschuldige, pasgepootte plantjes ontworteld, en heeft daarna zijn behoefte gedaan in de omgewoelde aarde.

Het atrium is een serene binnentuin, en een geliefde eigenschap van de meeste Eichlerhuizen. Deze huizen, gebouwd in de jaren zestig en zeventig, staan bekend om hun grote ramen en lichte interieurs. Het atrium is een extra kamer, een unieke ruimte tussen binnen en buiten, en de meeste Eichler-eigenaars zijn er zeer zuinig op. Zo ook deze inwoonster van Sunnyvale, E.B. (40), die zojuist haar atrium opnieuw had ingericht. Weken werk heeft zij eraan gehad. Beton weggehaald, aarde gespit, geverfd, sprinklerd aangelegd. En als kroon op het werk had zij afgelopen weekend nieuwe plantjes gepoot.

Groot was dan ook haar teleurstelling toen zij deze morgen op weg ging naar haar werk, en zij haar zorgvuldig gepootte slaapkamergeluk losliggend bovenop een dikke berg aarde zag liggen. Ernaast lag een diepe kuil met een smeulende kattendrol. Vermoedelijke dader is Heer F. (4), de grootste kat van Sunnyvale (zie onderstaande foto). Getuigen verklaren dat zij de afgelopen weken meerdere malen F. hebben zien graven in de nieuwe grond, waarna hij steevast een dampende drol deponeerde. F. blijft echter ontkennen.De twee “slaapkamergeluk” (“atriumverdriet” is misschien een toepasselijker naam?) plantjes maken het naar omstandigheden redelijk. De plantjes zijn door de eigenaresse B. direct weer teruggeplant, vertroeteld, en afgeschermd.Om incidenten zoals deze te voorkomen heeft de burgemeester van Sheraton Drive vanaf vandaag een atriumverbod voor katten ingesteld. De deuren moeten dicht, en de katten mogen alleen onder toezicht de binnentuin betreden. Morgen worden waarschijnlijk nog strengere maatregelen getroffen, als het atrium wordt versierd met aluminiumfolie. De burgemeester verzoekt een ieder zich aan het verbod te houden.

No comments: