Saturday, June 24, 2006

Trots op Tuin

Met al dat werk in het atrium heb ik natuurlijk niet veel in de achtertuin kunnen werken. Maar gelukkig doet de sprinkler daar netjes zijn werk. Al die maanden vorig jaar werpen nu eindelijk zijn vruchten af! Letterlijk, want mijn moestuintje doet het redelijk goed. Ik heb elke dag 1 of 2 aardbeitjes, wat basilicum voor tussen mijn boterhammetjes, en de nectarines groeien langzaam maar zeker door.
En kijk eens naar mijn artisjokken; ze zijn humongous. Het is de eerste keer dat ik artisjokken groei. Het zijn een soort distels, en de artisjok is de ongeopende bloemknop.Afgelopen woensdag had ik Tina, een nieuwe, Duitse, postdoc in ons lab te eten, en ik besloot drie artisjokken te oogsten. Netjes 50 min gekookt in zout water, en geserveerd met sausjes. Nou, eerlijk gezegd was het sausje lekkerder dan de blaadjes. Het hart van de artisjok was OK, maar ik vond het niet zo bijzonder. Misschien heb ik ze te vroeg of te laat geoogst, want ik heb wel eens lekkerder ‘chokes op (maar dat waren niet deze). Gelukkig was mijn zalm-in-gembersaus beter gelukt.

De rest van de tuin is ook flink hard gegroeid. De schutting, die vorig jaar vervangen is, begint al aardig vol te groeien met klimhortensia, clematis, en sterjasmijn. Nog even en we hebben weer een groene muur!
No comments: